Győr+
2013.01.21. 08:44

Második helyen zárták az alapszakaszt

A közelmúltban három játékosát elveszítő HAT-AGRO UNI Győr hazai környezetben 76-62-re alulmaradt a Sopron ellen, így tizennégy győzelemmel és négy vereséggel a második helyen zárta a női kosárlabda-bajnokság alapszakaszát.

A zárófordulóban a címvédő HAT-AGRO UNI Győr vendégeként is diadalmaskodó Sopron százszázalékos mérleggel nyerte meg a női kosárlabda NB I alapszakaszát. Az euroligás csapatok vasárnapi rangadóján a házigazdáknál a múlt héten távozott lett Ieva Kublina és amerikai Chay Shegog mellett Nagy-Bujdosó Nóra is hiányzott, aki két napja a PEAC-Pécshez szerződött.

“Rendkívül büszke vagyok a csapatra és arra a motivált, szenvedélyes játékára, amit mutatott. Ma is bizonyítottuk – bár vereség lett a vége -, hogy tavaly nem érdemtelenül lettünk bajnok. Nagy szívvel küzdöttünk, és ugyanolyan méltósággal viseljük a kudarcot, mint a negyvennyolcas szabadságharc honvédei és huszárai az egyesített orosz és osztrák császári seregek ellen.” – értékelt Fűzy Ákos vezetőedző.

A szövetség versenykiírása szerint az első négy helyezett – Sopron, Győr, Pécs, Miskolc – a szlovák bajnokság első négy csapatával játszik a középszakaszban, majd közös négyes döntőre kerül sor. Idehaza az 5-10. helyért folytatódik a versengés, az ötödik helyen végző gárda a magyar-szlovák középszakasz negyedik helyezettjével, míg a hatodik a harmadikkal küzd meg az elődöntőért. Az első két helyezett pihen.

A négy között az első helyezett a negyedik és az ötödik csapat párharcának a győztesével, míg a második helyezett a harmadik és a hatodik alakulat csatájának nyertesével találkozik. A győztesek vívják a döntőt.