Győr+
2013.01.24. 11:18

Hamarosan elkészül a Dália-palota

Kétmilliárd forint értékű megrendelést jelent a helyi vállalkozásoknak a városréti Dália Palota befejezése.

Az OTP Ingatlan Zrt. kapott megbízást Győr egyik legnagyobb társasház-építése, a Dália Palota befejezésére, így hosszú szünetet követően tovább bővül a Városrét lakónegyed. A több mint kétszáz társasházi lakás átadásával megduplázódhat a városrész lakosságszáma, ami várhatóan újabb szolgáltatókat vonz majd. A presztízs értékű beruházás befejezésével az OTP Ingatlan Zrt. ráadásul helyi vállalkozásoknak ad munkát, amivel hozzájárul a térség gazdasági növekedéséhez.

 

 

A győri Dália Palota ingatlan-együttes építése 2006-ban kezdődött a Rába Nyrt. korábbi ipartelepének területén. A városközponthoz és a Duna-ághoz egyaránt közel eső területen az előző tulajdonos forráshiányra hivatkozva állította le a munkálatokat 2008-ban. Az épület azóta üresen és befejezetlenül állt, új befektetőre várva. A beruházás sorsának rendezésében tevékeny szerepet vállalt az önkormányzat is: amellett, hogy szolgáltatás- és funkcióbővítési terveket és ingatlan-hasznosítási koncepciót dolgoztak ki, módszeresen kutattak új befektetők után. A kitartó befektető-keresést tavaly októberben siker koronázta, az új tulajdonos pedig az OTP Ingatlan Zrt.-t kérte fel fővállalkozónak.

 

Fekete Dávid alpolgármester a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, bár magánberuházásról van szó, mivel a város életét jelentős mértékben érinti a terület sorsa, a győri önkormányzat sokat tett azért, hogy mielőbb megoldódjon az évek óta húzódó probléma. Örömteli, hogy végre elkészül a Dália ház, hiszen a beruházás folytatása a városképre, az ott élők komfortérzetére és a helyi vállalkozások lehetőségeire is pozitív hatással bír.

 

 

Ádány Tamás, az OTP Ingatlan Zrt. vezérigazgatója a beruházást ismertető sajtótájékoztatón elmondta,hogy elsősorban a helyi építőipari vállalkozásokra számít a beruházás befejezéséhez szükséges, mintegy kétmilliárd forint értékű kivitelezési munkálatok elvégzésében. Köztük azokra a cégekre is, akik korábban már részt vettek a társasház építésében. A projekt látható, kimutatható tételt jelent a térség gazdaságában, és hozzájárul annak növekedéséhez. Mindez különös fontossággal bír annak fényében, hogy az építőipari szektor hosszú idő óta szenved a válság miatt, és ennek kárát többek között a kis- és középvállalkozások, valamint munkavállalóik, családok látják. Közvetetten tehát ők is haszonélvezői lehetnek ennek a fejlesztésnek.

 

A különböző méretű lakások értékesítése tavasszal, március közepétől indulhat, a tervek szerint az első lakók még idén beköltözhetnek az ingatlanokba. A vezérigazgató elsősorban helyi magánszemélyek és befektetők érdeklődésére számít, de a városban működő nagyvállalatokkal is szívesen együttműködnek egy esetleges bérlakás-programban.

 

 

Papp Zsolt

Fotó: Marcali Gábor