Győr+
2013.01.24. 12:48

Ismét Kerékpárosbarát Település címet kapott Győr

Fekete Dávid január 24-én, csütörtökön, Tatán vette át az elismerést, amellyel Győr kerékpáros fejlesztéseit díjazták.

 

Fekete Dávid alpolgármester Tatán, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Kerékpáros Magyarország Szövetség által szervezett Kerékpárosbarát Település és Kerékpárosbarát Munkahely 2012. címek díjátadó ünnepségén vette át a díjat, amelyet városunk zsinórban másodszor nyert el.

 

Az alpolgármester úgy fogalmazott, Győr sokat tesz a fenntartható közlekedés érdekében, és folyamatosan keresi azokat a lehetőségeket, amelyek a kerékpáros infrastruktúra további javítását szolgálják. Ennek érdekében már eddig is több Európai Uniós pályázaton vett részt sikerrel a város, és a jövőben is folytatja ezt a gyakorlatot az önkormányzat.

 

Mint ismeretes, az elmúlt évben kezdődött a „Győr Megyei Jogú Város kerékpárforgalmi hálózatának fejlesztése” című projekt, amely Nádorváros, Adyváros, Gyárváros, Marcalváros I. egységes kerékpáros úthálózatának kiépítését célozza, és amely az idén tavasszal készül el. (Erről bővebben itt olvashat.)

 

Ugyancsak 2012-ben kezdődött a Győrt Abdával összekötő kerékpárút megépítése. A több mint három kilométer hosszú kerékpárút Győrött, a Nép utcától kezdődik és az Abda területén meglévő kerékpárútig tart. (Erről részletesen itt olvashat.)

 

Az infrastrukturális fejlesztések mellett az önkormányzat a szemléletformásra is nagy hangsúlyt fektetett, ezért rendezték meg a Mobilitási Hét programjai keretében az I. Győri Bringafesztivált. A szintén az unió által is támogatott „Közlekedj Tudatosan” pályázat keretein belül a fiatalok szemléletmódját befolyásoló programokat rendeztek. (Részletek itt.)

 

A fejlesztések a jövőben sem állnak meg, a győri önkormányzat szándékai szerint újabb pályázatok segítségével 2013-ban tovább erősítené a kerékpáros közlekedést a városban.

 

Papp Zsolt

Fotó: Marcali Gábor