Győr+
2013.01.27. 08:25

Az Eurovízió elődöntőjében

Még csak 16 éves, de már több videoklipjét játsszák rendszeresen a magyar zenecsatornán, szerepel mozifilmben, és néhány napja érkezett a hír: legújabb, Tükörkép című számát beválasztották a 30 legjobb magyar dal közé, így bejutott az Eurovíziós Dalfesztivál elődöntőjébe.

A győri Dallos Nyers Boglárkát Bogi néven ismeri meg lassan az egész ország. Jelenleg gőzerővel készül az élő show-ra, miközben szorgosan tanul is a Révai Miklós Gimnázium diákja.

 

Bogi hatévesen kezdett énekelni, a színház ifjú rajongójaként főként musicaldalok zengtek a család fürdőszobájából. Mindig is a színpadra vágyott, kezdetben tánccal mutatta meg magát. Ezáltal szerepelt például a győri teátrumban A Dzsungel könyvében.

 

 

„Hamar rájöttem azonban, az éneklés az én utam” – hangsúlyozza. Első sikerét 2011-ben a dömsödi Europop Fesztiválon aratta, második helyen végzett. Ezen felbuzdulva tavaly egy győri hegedűművésszel, Tóth Tamással feldolgozták Heincz Gábor egyik dalát, amihez készült egy egyszerű videoklip. Közben különböző, kisebb fellépéseken édesapja lelkesen kamerázott, a felvételeket pedig Bogi feltöltötte az internetre. A szerencse így talált rá, egy zenei menedzser, Bognár Tibor felfigyelt a győri lányra. A közös munka hamarosan meghozta az első sikereket: Bogi Mesehős című dalát naponta többször játszotta a magyar zenetévé. Bogi elindult a népszerűség útján, újabb és újabb lehetőségeket kapott, „olyan lett az életem, mint egy tündérmese” – mondja.

 

 

Szerepel például egy mozifilmben, melyet tavasszal mutatnak be. „A tragikomédiában egy feltörekvő tinisztárt játszom. Soha nem színészkedtem ezelőtt, rettenetesen izgultam. De az első jelenet után éreztem, jó helyen vagyok. Nagyon örülök ennek a lehetőségnek is” – mondja a filmről, amely újabb szerencsés helyzetet generált. Az ebben elhangzó Tükörkép című számmal ugyanis Bogi bekerült az Eurovíziós Dalfesztivál 30 elődöntőse közé. „Alig hittem el, mikor megtudtam, a barátnőimmel ugráltunk az iskola folyosóján” – meséli lelkesen Bogi, akit a táncpróba alatt látogattunk meg.

 

 

„Gőz erővel folyik a felkészülés, három táncos és két vokalista is részt vesz a produkcióban. A mozgást a Győri Nemzeti Színház koreográfusa komponálja meg, az öltözködésben pedig Lakatos Márk stylist segít”. Bogi természetesen rendszeresen tornázik is, hiszen édesanyja az ismert fitneszedző, Dallos Ágnes. „Minden hétre megvan az edzéstervem, és ez tök jó, könnyebben karban tudom tartani magam” – nevet, és leszögezi, ugyanaz a tinilány, aki eddig volt annak ellenére is, hogy egyik nap az iskolapadban ül, másnap pedig fotózzák és interjúkat készítenek vele. „Az iskolában szerencsére megértőek a tanárok, támogatnak a céljaim megvalósításában. Az osztálytársaimmal alig beszélünk egyébként az éneklésről, hiszen olyan sok más témánk van, nem abból áll a világ, hogy én szerepelek” – hangsúlyozza a fiatal tehetség.

 

Bogit február 2-án láthatjuk az első elődöntő élő show-jában, A Dal című produkcióban.

Összesen három elődöntőn mutatkozik be a 30 kiválasztott, elődöntőnként 6-6 dal jut tovább, 3-3 a közönség szavazatai alapján.

 

Zoljánszky Alexandra

Fotó: gy. p.