Győr+
2013.01.28. 11:21

Húsz éves a szentiváni klub

A Régi Barátok Köre Nyugdíjas Klub a napokban ünnepelte huszadik születésnapját. A kizárólag női tagokból álló társaság a településrész életének egyik motorja.

A közelmúltban jeles eseménynek adott otthont a Kossuth Lajos Művelődési Ház. Fennállásának huszadik évfordulóját ünnepelte a Régi Barátok Köre Nyugdíjas Klub. Az önkormányzat részéről Borkai Zsolt polgármester és Simon Róbert Balázs alpolgármester köszöntötte az ünnepelteket, és a városháza Szigethy Attila ezüst emlékérmét adták át a klubnak két évtizedes, a nyugdíjas életet gazdagító, sokoldalú és példamutató tevékenységük elismeréseként.

 

Az elismerésért Lőke Jenőné klubvezető mondott köszönetet, majd Miletics Ferencné alapító tag emlékezett vissza az elmúlt húsz évre. A baráti társaságból alakult klub szervesen részt vesz Szentiván életében. Több olyan társadalmi megmozdulást szerveztek, amely fontos volt a városrész számára. Ilyen például a hősi halottak névsorának összeírása, az emlékmű környezetének rendben tartása, vagy épp a kincsesház gondozása.

 

Borkai Zsolt polgármester hangsúlyozta, a város kiemelten támogatja az idősügyet. Hozzátette, a fiatalok kötelessége, hogy viszonozzák mindazt, amit értünk az idősek egy életen át tettek. Mint mondta, Győr számít az idősekre, tapasztalatukra, bölcsességükre. Gondolatait azzal zárta, a szentiváni klub tevékenysége éppen arra példa, hogy a nyugdíjasok milyen nagy mértékben tudják segíteni egy közösség életét.

 

Dr. Sík Sándor önkormányzati képviselő, a településrészi önkormányzat vezetőjeként mondott köszönetet azért a munkáért, amit az idősek a városrészért végeznek. Mint fogalmazott, ez a klub a Szentiván társadalmi életének egyik motorja. Az évforduló alkalmából a klub további működését a részönkormányzat anyagilag is támogatta.

 

Papp Zsolt