Győr+
2013.01.29. 15:50

Boldog 109. születésnapot!

Magyarország legidősebb férfiját, a győri Gallai Rezső bácsit köszöntöttük 109-ik születésnapja alkalmából.

Dr. Somogyi Tivadar és Simon Róbert Balázs alpolgármesterek a győri önkormányzat nevében köszöntötték fel a 109 éves Rezső bácsit a Lepke utcai otthonban. Az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény igazgatója, Panker Mihály az ünnepelt születésnapi kívánságának megfelelően egy éves televízióműsor-újság előfizetéssel lepte meg Rezső bácsit, és elmondta, jövőre már nem lesz meglepetés, újabb egy éves előfizetést fog ajándékba kapni, akit a születésnap alkalmából családja, barátai és volt kollégái is felköszöntöttek.

 

 

Gallai Rezső igazán kalandos életutat tudhat magáénak, végigélte a huszadik század jelentős történelmi eseményeit, harcolt a második világháborúban is. Rezső bácsi 1904. január 29-én született, árva gyerekként nevelkedett. Fiatalkorában szegénységben élt. Lovászfiú lett belőle, sőt zsoké is. Győrbe kerülve a cipész szakmát is kitanulta, de igazi hivatása nem ez lett. A vízügynél nem csak munkára, igaz barátokra, jó közösségre talált, így munkájukat nyugdíjba vonulása után is segítette.

 

 

Gallai Rezső újságírással is foglalkozott, több lapban is publikált, 102 évesen pedig társszerzője volt Harcsás Judit Embermesék című kötetének, amivel a legidősebb írók közé is bekerült. Rezső bácsi 2010 óta mondhatja magát Magyarország legidősebb férfijának.

 

Papp Zsolt

 

FOTÓ: O. Jakócs Péter