Győr+
2013.02.05. 11:14

Sima ETO győzelem az Aramis ellen, a 16 éves Bognár Bálint első gólját lőtte az NBI-ben!

Gyors vezetést szerzett Juanra találatával az ETO, úgy tűnt, hogy a győri csapat már az első félidőben döntésre szeretné vinni a dolgot. Szép, szórakoztató és eredményes játékot nyújtott a győri alakulat, így a félidőben 0-4 volt az ETO javára.

A második félidőben az ETO minden játékosa pályára lépett, többek között a 16 éves Bognár Bálint is, aki élt a lehetőséggel és megszerezte élete első felnőtt bajnoki gólját, az év ifjúsági játékosa nagyon jól illeszkedett be a csapat játékába. Végig kézben tartotta a mérkőzést az RÁBA, lendületes, szemre tetszetős játékkal biztosan szerezte meg a győzelmet.

 

Alig kezdődött el a mérkőzés, vezetést szerzett Juanra sarkazásával a Győr (0-1). A folytatásban az Aramis masszívan védekezett, az ETO támadott, de gólt nem sikerült elérni. Egészen addig, amíg egy lepattanó lövést Dróth az üres kapuba továbbított. (0-2). Ezután áttért az 5-4 elleni játékra a budaörsi csapat, próbálták kozmetikázni az eredményt. Mind két csapat elérte az 5-5 faultot, a 6. fault után Frank szabálytalansága után Dróth 10 m-es büntetőt rúghatott, lövését Sikur hárította, de a kipattanót Dróth a hálóba lőtte. (0-3). Fabio másfél perccel később növelte a Rába előnyt. (0-4). Ezzel az eredménnyel fordultak a csapatok.

 

 

A második félidőben az ETO visszavett az iramból, de ez is elegendő volt ahhoz, hogy a győri csapat magabiztosan játszon. Egy szép Aramis ellentámadás után Dávid szépített. (1-4). Újra felpörgött az ETO játéka, Juanra második góljával növelte a győri előnyt. (1-5.) Aztán Fabio csodálatos keresztlabdáját Ramada fejjel juttatta az Aramis hálójába (1-6.) A következő szituációban a 16 éves Bognár megszerezte élete első felnőtt gólját a második bajnoki meccsén. (1-7). Nagyon szép támadás után Fabio passzából a kifutó kapus mellett biztosan lőtte a hálóba a labdát. Nagyon szép teljesítmény volt. Majd Bárdosi öngóljával szépített az eredményen az Aramis (2-7). Majd az utolsó percben Szeghy passzát Harnisch gurította a kapuba, amivel be is állította a végeredményt (2-8).

 

Fél gőzzel is, de simán nyerte ezt a mérkőzését az ETO az Aramis csapata ellen. Hazafelé az ETO fiai már fejben készülnek a pénteki Szeged elleni győri mérkőzésre.

 

ARAMIS SE – RÁBA ETO 2-8 (1-4)

Budaörs, Férfi NB I-es mérkőzés, 300 néző. V.: Tóth R., Huszár B.

 

Rába ETO: Balázs – Al-Ioani, Juanra, Harnisch, Dróth.

Csere: Matkovics, Lódi, Szeghy, Bárdosi, Fabio, Ramada, Bognár B.

Edző: Marcos Angulo.

 

ARAMIS SE: Sikur L – Dávid R., Frank T., Németh P., Da Silva Ribeiro Roni.

Csere: Birinyi, Frank P., Korozmán, Sajbán, Ragadics, Tóth, Tyukász

Edző: Frank Tamás.

 

G: DÁVID R.(25’), BÁRDOSI (öngól 40’), illetve JUANRA (2’,29’), DRÓTH (10’,18’), FABIO (19’), BOGNÁR (37’), RAMADA (38’), HARNISCH (40’)

 

Marcos Angulo: Az első félidőben arra törekedett a csapatom, hogy már ott megnyerje a mérkőzést. A második félidőben pedig tovább szerettük volna növelni előnyünket. Nagyon örülök annak, hogy Bognár Bálint a felnőttek között meglőtte élete első gólját.

 

Bognár Bálint: Már annak is nagyon örültem, hogy pályára léphettem, mert ez igazi megtiszteltetés egy ilyen fiatal játékosnak, mint én vagyok. Az pedig, hogy gólt is sikerült szereznem az szinte leírhatatlan érzés. Úgy emlékszem vissza gólra, hogy Fabiotól kaptam egy labdát, nem is gondolkoztam, hanem egyből el is lőttem és sikerült is a kapuba találnom. Szeretnék még további gólokat lőni, remélem Marcus Angulo továbbra is számít rám és megadja a lehetőséget, hogy a csapatba kerüljek.

 

Dr. Drucskó Zoltán: Egy tehetséges fiatalember bontogatja hétről-hétre a szárnyait a csapatban, Bálint az elmúlt időszakban nagyon sokat tett azért, hogy futsal játékos váljon belőle. Bálint kiváló példa lehet a többi utánpótláskorú játékosunk részére, szorgalommal és megfelelő hozzáállással el lehet jutni a felnőtt csapat keretébe. A lehetetlen nem létezik! Gratulálunk, nagyon büszkék vagyunk Bálintra!