Győr+
2013.02.13. 12:09

Olasz érdeklődés városunk iránt

Maria Assunta Accili Olaszország magyarországi Nagykövete február 12-én tett látogatást városunkban, ahol Borkai Zsolt polgármesterrel folytatott megbeszéléseket gazdasági és kulturális lehetőségekről.

Maria Assunta Accili nagykövet asszony a látogatás során elmondta, néhány hónapja tevékenykedik hazánkban, és első vidéki látogatásának azért éppen Győrt választotta, mert sok helyről értesült a város dinamikus gazdasági fejlődéséről, színes kulturális életéről, Győr szépségéről. Úgy látja, számos területen szorosabb együttműködések is kiépíthetők olaszországi befektetőkkel.

 

Borkai Zsolt polgármester tájékoztatta a nagykövet asszonyt arról, hogy a múlt év végén éppen Rómában született meg az a döntés, amelynek értelmében Győr rendezheti a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált. A rendezvényt komoly infrastrukturális fejlesztések előzik meg, amely akár az olasz vállalkozások érdeklődését is felkeltheti. Ugyancsak szóba került az Audi győri bővítése, amelynek révén a város lélekszáma az elkövetkező években tovább emelkedhet, így a különböző szolgáltatások iránt is növekedhet a városban az igény.

 

A gazdasági mellett a kulturális és turisztikai együttműködések lehetősége is szóba került. A nagykövet asszony elmondta, a 2013-as év Olasz-Magyar Kulturális Év, amelynek keretében Győr akár több programnak is otthont adhatna. Maria Assunta Accili asszony úgy látja, városunk az olasz turisták számára is vonzó lehet. Borkai Zsolt ezzel kapcsolatban a péri reptér fejlesztését említette, amely a jövőben alkalmassá válhat arra, hogy megteremtse a közvetlen légi összeköttetést olaszországi városokkal is, amely szintén érdekes lehet az olaszországi befektetők számára.

 

A megbeszélést azzal zárták a felek, hogy a felmerült együttműködési lehetőségekről az egyes területek szakemberei tovább folytatják az egyeztetéseket.

 

Papp Zsolt