Győr+
2013.02.18. 12:42

Akadálymentes képzések Győrben

Az akadálymentes környezet kialakításáról indított képzéseket a győri Széchenyi István Egyetem. Az intézmény az Új Széchenyi Terv keretében pályázott a 27 hónapig tartó projektre, amelynek köszönhetően a járműgépész, közlekedés- és építészmérnök szakokon az egyetemes és akadálymentes tervezés témakörét felölelő új tananyagok oktatása kezdődhetett meg.

Az Egyetem több oktatója is részt vett a tananyagok kidolgozásában, és sikeresen elvégezte a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Nonprofit Kft. által szervezett Képzők Képzése Oktatási Programot. A 2012/2013-as tanévben már 150 hallgató vesz részt a három speciális szakterületen szervezett órákon. A hallgatók szabadon választható tárgyként vehetik fel az új tárgyakat, de lehetőség van arra is, hogy más karról vagy szakról érkező érdeklődők is elvégezzék a képzést. A követelményeket sikeresen teljesítők részére oklevelet állítanak ki.

 

Az Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja az akadálymentesség és egyetemes tervezés szempontjainak megismertetését a hallgatókkal, ezért kötelezettséget vállalt arra, hogy – a tananyagok tanrendbe történő beépítésével – hosszú távon megtartja képzési programjában az újonnan létrejött képzéseket. Az „Az épített akadálymentes környezet jövőjéért” című projekt (projektazonosító TÁMOP-5.4.6.A-12/2-2012-0027) az Európai Unió támogatásával az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.