Győr+
2013.02.26. 09:33

Gólparádéval zárt a Rába ETO

A Rába ETO 8-1-es gödöllői győzelemmel zárta az élvonalbeli futsalbajnokság alapszkaszát, és tizenhárom pontos előnnyel, az első helyről várhatja a rájátszást.

A remek formában futballozó zöld-fehérek újabb nagyarányú győzelmet értek el, hétfő este a Gödöllői Bikák otthonában nyertek 8-1-re. A győriek már az első félidőben ötgólos előnyt harcoltak ki, és háromszor eredményesek voltak a második játékrészben is. A harmadik helyezett hazaiak erejéből csupán a szépítésre futotta. A Rába ETO játékosai közül Fabio háromszor, Lódi kétszer, Juanra, Harnisch és Dróth egyszer-egyszer volt eredményes.

A Rába ETO 20 mérkőzésen 19 győzelem mellett csupán egyetlen vereséget szenvedett el, a csapat 143 gólt rúgott és mindössze 33-at kapott. Az 57 pontot gyűjtő bajnoki címvédő előnye 13 pont a második helyezett Berettyóújfaluval szemben.

A folytatásban az első hat helyezett – Rába ETO, Berettyóújfalu, Gödöllő, Szeged, Aramis, Haladás – a felsőházban vív körmérkőzést a bajnoki címért, a többiek a bennmaradásért harcolnak. A versenykiírás szerint a csapatok viszik magukkal az alapszakaszban megszerzett pontjaikat és góljaikat.

A rájátszás kezdete előtt még egy nagy feladat vár a zöld-fehérekre, hiszen a Rába ETO március 9-10-én hazai pályán szerepel a Magyar Kupa négyes döntőjében. A klub női csapata is érdekelt lehet a kétnapos futsalünnepen, hiszen a nőknél is ekkor rendezik meg a finálét. Az eddig szépen menetelő győri lányok szerdán 20 órakor az Astra csapatátval játszanak a Magvassyban az elődöntő visszavágóján. Az első mérkőzésen a Rába ETO 3-1-es vereséget szemvedett, így a döntőbe jutásért két gólos hátrányt kell ledolgoznia.