Győr+
2013.02.26. 13:16

A csapat ereje a siker kucsa

A HAT-AGRO UNI Győr női kosárlabdacsapata sporttörténeti sikert ért el azzal, hogy bejutott Európa legjobb tizenhat együttese közé. A győriek emelt fővel búcsúztak a sorozattól, és a bajnokság magyar-szlovák középszakaszában folytatják a játékot: szerdán 18 órakor a pöstyéni csapat érkezik az egyetemi csarnokba.

A HAT-AGRO UNI GYŐR számára véget értek az Euroliga idei küzdelmei. A zöld-fehér együttes második évén van túl a legrangosabb európai kupasorozatban. Nem kis szó, hogy már most sikerült elérniük a rájátszást, ahol szintén nem vallottak szégyent.

Fűzy Ákos vezetőedző szerint teljesítményükről az eredmények és a számok beszélnek: „Tavaly három meccset nyertünk, a huszonhárom együttesből a tizenkilencedikek lettünk. Idén huszonegy gárdából, azaz szűkebb mezőnyben előztünk meg hatot, s lettünk tizenötödikek. Emellett minden mutatóban előreléptünk, jobb volt a dobószázalékunk, több lepattanót szereztünk, kevesebb volt az eladott labda, kevesebb kosarat kaptunk. Nem mellékesen nyertünk öt meccset, s a hektikusságot, ami egy éve jellemző volt ránk, a kiegyensúlyozottság váltotta fel. Nem voltak nagyarányú vereségeink, egyedül az a Szpartak Moszkva lóg ki a sorból, melynek másnapján két játékosunk is szerződést bontott, azaz nem lehet a véletlen számlájára írni az ott történteket.”

A győri szakember kiemelte: a sikerek kulcsa a csapat erejében keresendő: „Nem egy vagy két ember adott formájától függ az eredményességünk. Tavaly ez jobban így volt, akkor Ciglar vagy Hollingsworth játéka nagyban meghatározta az eredményt. Idén szerkezetileg is jobbak voltunk, míg a három magas emberünk el nem ment, több helyről voltunk veszélyesek. Amit még hangsúlyozni szeretnék, hogy Győrben kialakult egy fiatal magyar mag, a Raksányi–Rasheed–Simon–Laklóth–Őri tengelyre lehet építeni, de ide sorolható még Nagy és Dobos is. Az sem mindennapos az Euroliga csapatainál, hogy tizenhat, tizennyolc éves játékosok rendre lehetőséghez jutnak. Ez is azt bizonyítja, van értelme a munkának és van jövője a győri kosárlabdázásnak” – fogalmazott a győri szakvezető, aki szerint az EL tapasztalatait a hazai fronton is érvényesíteni tudjuk, a játék sebessége például alappá vált nálunk, mellyel idehaza meccseket lehet nyerni.

(gyorikosar.hu)