Győr+
2013.03.05. 14:32

Cserje és fametszés Győrben-VIDEÓVAL

A GYŐR-SZOL Zrt. a beérkezett lakossági észrevételek és a szakmai szükségesség figyelembe vételével a közterületek fás szárú növényállományánál végzi a metszési programot.

A beavatkozás olyan helyszíneken aktuális, ahol szakmailag szükséges a metszés, ahol a cserjék vagy fák ágai közel nőttek az épületekhez, vagy ahol az ágak zavarják a közlekedést.

 

Azon cserjék/cserjefoltok esetében, ahol a növényállomány túl sűrű, ott ritkítás történik, így többek között könnyebben takaríthatóvá válik a fás szárú növényzettel betelepített zöldfelület.

 

 

A földről elvégezhető metszések Sziget, Újváros, Marcal I., Marcal II., és Gyárváros, városrészekben készen vannak, a szakemberek jelenleg Nádorvárosban dolgoznak, majd következik Adyváros és Győr belvárosa.

 

Vannak helyszínek, ahol a magasban lévő ágak miatt a metszéshez darus kosaras autó szükséges. Ez a fajta kertészeti beavatkozás Újvárosban már befejeződött, jelenleg folyamatban van Gyárváros városrészben, majd következik Marcalváros és Nádorváros.

 

A 2013. január 10-e után beérkezett lakossági metszési igényeket a GYŐR-SZOL Zrt. a 2014. januári, februári és márciusi időszakban, az időjárás függvényében, a növények nyugalmi időszakában tudja kezelni.

 

 

 

A metszési munkálatok elvégzése biztonsági okokból, alkalmanként járhat forgalom korlátozásával. A GYŐR-SZOL Zrt. külön megköszöni a közlekedésben résztvevők türelmét és megértését.

 

Kapcsolódó videónkat IDE KATTINTVA nézhetik meg.

 

Fotó: O. Jakócs Péter