Győr+
2013.03.06. 13:39

Új barkácsáruház Győrben

A győri OBI megnyitásával 85 új munkahely jött létre a városban. A barkácsáruház március 7-én nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt.

A hivatalos áruháznyitó alkalmából Borkai Zsolt polgármester és Christoph Wackerbauer, az OBI Hungary Retail Kft. ügyvezető igazgatója ültetett el egy vörös tölgyfát az épület előtt. Borkai Zsolt úgy fogalmazott, hogy nagy öröm számára, hogy újabb munkahelyeket jelent a városnak az áruházlánc győri megjelenése. „Győr szerencsés helyzetben van, hiszen vonzó a befektetők szemében, igyekszünk is mindent megtenni annak érdekében, hogy jól érezzék itt magukat a cégek. Biztos vagyok benne, hogy a győri áruháznyitás az itt élők örömére szolgál, másrészt pedig egy régi ipari terület városképi rendezettségét is biztosítja.”

 

 

 

Christoph Wackerbauer hangsúlyozta, a győri áruház megnyitása mérföldkő az OBI életében, hiszen ez a 25-ik üzletük Magyarországon. Hozzátette, Győr ideális helyszín, hiszen egy dinamikusan fejlődő, biztos jövőképpel rendelkező városról van szó.

 

 

Az áruház 8300 négyzetméteren, több mint 1000 polcon, mintegy 30000 féle áruval várja a vásárlókat. Az OBI bővülése 85 új munkahelyet jelent Győrött.

 

 

Az áruház területének mintegy 30 százalékát teszi ki a kertészettel, kerti cikkekkel foglalkozó osztály A kerti cikkek, a lakáskultúrához illetve az építkezéshez-felújításhoz kapcsolódó termékek, valamint a műszaki cikkek beszállítói közel 90 százalékban Magyarországon működő vállalkozások. Emellett itt is elérhetőek az OBI kényelmi és szakszolgáltatásai, mint például a házhoz szállítás, a lapszabászat vagy a festékkeverés.

 

 

Az áruház építése 2012 tavaszán kezdődött és 2012 decemberében történt meg a műszaki átadás-átvétel. A tervezés és építés során a környezetvédelmi szempontok kiemelt szerepet kaptak a több millió eurós beruházásban. A német építési szabványt is meghaladó, a szokásosnál vastagabb hőszigetelést kapott az épület, amely így az A+ energetikai besorolásba esik. Az áruház gépészeti- és elektromos eszközeit előre programozható épületfelügyelet vezérli és ellenőrzi. A győri OBI áruház korszerű világítási rendszere komoly energia megtakarítást tesz lehetővé azáltal, hogy minden egyes lámpa teljesítménye és fényleadása egyedileg szabályozható a természetes fény vagy az üzletben lévők száma, elhelyezkedése alapján.

 

Az áruház március 7-től áll nyitva a vásárlók előtt.

 

Papp Zsolt

Fotó: O. Jakócs Péter