Győr+
2013.03.07. 15:29

Bizakodó kereskedők-VIDEÓVAL

Bizakodnak az autókereskedők, hiszen 2012-ben jobb mutatókat ért el a hazai gépkocsi eladás, mint az azt megelőző időszakban.

Bár Európában több ország- köztük Spanyolország és Olaszország- is a 90-es évek első felét idéző eladásokat produkál, Németország azonban még mindig kedvezőbb helyzetben van, a többi országgal összehasonlítva.

 

Hazánkra és Európa sok országára jellemző, hogy a legtöbb gépkocsit még mindig a cégeknek adják el, de nálunk a használt, olcsó, benzines autók is viszonylag könnyen találnak gazdára.

 

Pulai Roland, Autó Pulai Kft. , kereskedelmi igazgatója a Győr + Tv –nek elmondta, hogy azok a gyártók kerülnek jobb helyzetbe, amelyek a távol-keleti piacot célozzák.

Az értékesítés tekintetében a céges eladások jelentik a legnagyobb bevételt külföldön és hazánkban egyaránt, használt autó tekintetében pedig az olcsó, benzines járművek még mindig könnyebben találnak gazdára.

 

A szakember hozzátette, hogy bizakodóak az elkövetkező hónapokat illetően, hiszen januárban és februárban összesen, közel 80 gépkocsit adtak el. A vevők kapcsán megjegyezte, hogy főként a régióból és a fővárosból érkeznek hozzájuk, de az ország más pontjairól is felkeresik őket.

 

Kapcsolódó videónkat IDE KATTINTVA nézhetik meg.