Idén a változékony időjárás miatt a szokásosnál később indult, de lassan már véget is ér az eperszezon. Az árak igen magasan indultak és sokkal nem is lett olcsóbb az ízletes, magyar szamóca. Most 1500-1700 forint a Vásárcsarnokban az eper kilója, és aki még meg szeretné kóstolni az idei termést, annak igyekeznie kell, mert a jövő héten ki is fut a hazai eper.
Már hetek óta a magyar eper a győri Vásárcsarnok egyik sláger terméke. Szinte minden standon kínálják a hazai szamócát, ami jól is fogy, hiszen kiváló minőségű az idei termés.
„Jó két héttel később indult a magyar eper szezonja és várhatóan a jövő héten ki is fut a hazai gyümölcs” – mondta a Győr Plusznak Markó Vendel.
„A változékony időjárás miatt csúszott a szezon, ráadásul az elején akár 3-4000 forintba is került az ízletes magyar eper, igaz azóta már jóval lejjebb ment az ára, de kilónként 1400 forintnál nem tudtuk olcsóbban adni” – tette hozzá a kereskedő.
„Sokaknak okoz dilemmát, hogy külföldi vagy magyar epret vásároljon, amire én azt mondom, igaz kicsit drágább a magyar, de frissebb, zamatosabb és édesebb is” – fogalmazott a Vásárcsarnok ikonikus alakja.
„Még a jövő héten lesz magyar eper, aztán később már csak lengyel árut tudunk kínálni, viszont várjuk a cseresznyét és jó hírem van, mert magyar barack is van már a standokon, egészen jó áron” – emelte ki Markó Vendel.
„Sokan keresik a magyar dinnyét, nekik azt tudom mondani, hogy júliusnál előbb biztosan nem lesz belőle a piacon, de ha lesz, bőven lesz belőle, mert úgy hallani, jó lesz az idei termés” – zárta szavait a zöldség-gyümölcskereskedő.