Győr+
2013.03.29. 10:49

Átvette díszpolgári címét dr. Pápai Lajos megyéspüspök

A rendkívüli időjárás okozta akadályok miatt a március 15-i ünnepségen nem tudott részt venni, ezért a március 29-i közgyűlés előtt vette át Győr Díszpolgára kitüntető címét dr. Pápai Lajos.

A város legrangosabb elismerését a közgyűlés elején Borkai Zsolt polgármester adta át a győri megyéspüspöknek több évtizedes, lelkiismeretes és példaértékű oktatói és papi szolgálata, valamint az egyházmegye élén végzett kiemelkedő jelentőségű irányító tevékenysége elismeréseként pappá szentelésének 50. évfordulója alkalmából.

 

Borkai Zsolt polgármester a közgyűlés nevében gratulált Händel Edit Liszt Ferenc-díjas belettmester, a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakközépiskola és Kollégium művészeti vezetőjének, akit a március 15-i ünnep alkalmából Magyarország köztársasági elnöke a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjével tüntetett ki, illetve Berkes Kálmánnak, Liszt Ferenc-díjas klarintétművésznek, a Győri Filharmonikus Zenekar karmesterének, aki a Magyar Érdemrend Lovagkereszt kitüntetésben részesült.

 

A képviselők szomorú kötelességüknek is eleget tettek. Egy perces néma felállással emlékeztek meg a közelmúltban elhunyt dr. Kovács Lajosról, Győr korábbi címzetes főjegyzőjéről, és Matusz Károly fotóriporterről, akinek munkásságát a város 2012-ben Pro Urbe Győr díjjal ismerte el.

 

Papp Zsolt