Győr+
2013.04.03. 14:37

Egyetemi tavasz

Új köntösben, új időpontban és új névvel jelentkezik idén a Széchényi Egyetemi Napok programsorozata. Az esemény szerdai sajtótájékoztatóján az egyetem és a város együttműködési szándéknyilatkozatot is aláírt egy minden fiatal számára nyitott győri ifjúsági centrum létrehozására.

A sajtótájékoztatón dr. Szekeres Tamás rektor azt hangsúlyozta, hogy az egyetemi fesztivál ma már nyitott és vonzó a győri polgárok valamennyi korosztálya előtt. Idén kevesebb lesz a klasszikus egyetemi buli, cserébe megnövekszik a fiatalok és idősek számára egyaránt ajánlható kulturális események és sportprogramok száma. Fekete Dávid alpolgármester arról beszélt, hogy az egyetem környékén élőknek korábban sok gondjuk akadt a bulizós fiatalokkal. Mára rendeződött a helyzet, s a panaszok helyett arról hallani, hogy az egyetemisták számos kezdeményezéssel támogatják az időseket, a fesztiválra is szeretettel várják a nyugdíjasokat. Az alpolgármester elmondta, a nagyszabású rendezvényt egymillió forinttal támogatja a város.

 

 

Májer Eszter Petra, az egyetem hallgatói önkormányzatának elnöke arról tájékoztatta a sajtó képviselőit, hogy a Széchényi Egyetemi Tavasz elnevezésű rendezvénysorozat áprilisban várja a hallgatókat és a városlakókat. Több konferenciát rendeznek, melyre az ország más felsőoktatási intézményeiből is érkeznek leendő informatikusok, gépészek és mechatronikai mérnökök. A Győri Állásbörzét idén április 9-én, a Munkaügyi Központtal közösen rendezik meg az egyetem aulájában. A börzére ezúttal a már végzett egyetemisták és a szakképzett fiatalok is hivatalosak. A Campus Kupát, az amatőr autós ügyességi szlalom versenyt április 14-én bonyolítják le az egyetem körül.

 

 

Az elnök szerint a legnagyobb érdeklődésre a SZEN számíthat. Az április 18-án kezdődő, három napos hétvégén több mint tíz élőkoncertre, többek között a Brains, a Vad Fruttik és a Tankcsapda zenekar fellépésére, több neves DJ és népszerű stand up comedy sztár szereplésére kerül sor. A közönséget olyan fergeteges programok várják, mint a 24 órás palacsintasütés vagy a szinkron show. A sport számos ágában is kipróbálhatják magukat a fiatalok és az idősebbek. Lesz többek között püspökerdei futás, maratoni aerobic, kollégiumi lépcsőfutás, sakkverseny és snapszercsata.

 

Arról már Megyesi Pál, a Bridge hallgatói klub vezetője beszélt, hogy a rendezvénnyel kapcsolatot kívánnak teremteni az egyetemi és a városi közönség között. Annak érdekében, hogy a Széchényi egyetem diákjai mellett a város fiataljai is látogathassák a Bridge rendezvényeit, szándéknyilatkozatot írt alá Szekeres Tamás, Fekete Dávid, Megyesi Pál és Májer Eszter Petra.

 

A SZEN programjairól a www.szenfeszt.hu weboldalon lehet tájékozódni.

 

Földvári Gabriella

Fotó: Marcali Gábor