Győr+
2013.04.06. 08:35

A Kisalföld Vágta első nevezői

Megvannak az első nevezők, akik biztosan ott lesznek az idei Kisalföld Vágtán, melyet a pünkösdi hétvégén, május 17–19-én tartanak a győr-gyirmóti Rodeo Ranchen.

A regionális elődöntő első három helyezettje jut tovább a Nemzeti Vágtára. A versenyeken kívül még számos futam színesíti a programot, és mint azt a múlt héten megírtuk, lovas találkozóra is várják a lovak szerelmeseit stílustól, szakágtól és lakhelytől függetlenül.

 

Elsőként nevezett az idei Kisalföld Vágtára Baumann Adrienn lovával, Topázzal – tudtuk meg Tóth Szilárd főszervezőtől. A sikeres páros Hédervárt képviseli, a vágta közönsége pedig már jól ismerheti őket: tavaly ők nyerték a regionális futamot, így nevezési díj nélkül jutottak a fővárosi döntőre, a Nemzeti Vágtára. Topáznak egyébként a májusi lesz az utolsó versenye, jövőre más feladatok elé állítja tulajdonosa, szeretnék ugyanis, ha utódja születne.

 

A Kisalföld Vágta szervezői Nyúl nevezését is megkapták már, a település színeiben Bán Dóra pattan Kalevala nyergébe. A párosnak szintén sikerült tavaly továbbjutni. „Nem Kalevaláé volt a legjobb versenyidő, viszont nagyon jól rajtol, és ez sokat számít. Nem mindig az a ló nyer, amelyik a leggyorsabb” – tette hozzá Tóth Szilárd. Természetesen idén is nevez a vágtára Gyirmót: a lovas Horváth András, a Rodeo Team lovas-kaszkadőre, lova pedig Bájos. Győrszemere is jelezte már a részvételét, a községet Tóth Balázs képviseli, aki egy amerikai félvér lóval indul, Krekkel. Az állatot westernlónak vásárolták, de kiderült, hihetetlen fürge.

 

A páros jól összeszokott, szeretik egymást, így rendkívüli teljesítményre képesek. A tavalyi második helyezett, a Nemzeti Vágtán középdöntőbe jutó Győrság is indul, a települést Sárfi Éva képviseli Roy-jal. Tóth Szilárd elmondta, eddig két település nevezett a régió határain túlról: a Békés megyei Mezőkovácsházáról Molnár Krisztina Sydney nevű lovával és a Komárom-Esztergom megyei Keréktelekiről Szabó Tímea a Kétely nevet viselő lóval.

 

A vágtára május 13-ig várják a szervezők a jelentkezéseket. Természetesen nem csak a hivatalos versenyszámokra: lesznek például western versenyszámok és hagyományőrző elemek is, melyekre mindenki nevezhet. A rendezvény idén lovastalálkozóval is gazdagodik, melyre több száz lovast várnak stílustól, szakágtól és lakhelytől függetlenül.

 

Z. A.

Fotó: Fenesi Bianka