Győr+
2013.04.23. 09:30

Felhívás javaslattételre

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése javaslattételi felhívást tesz közzé „Szent László Érem” díjak 2013. évi adományozására.

A díj adományozására javaslatot tehet: politikai párt győri szervezete, győri székhelyű civil szervezet, Győrben működő egyház, kamara, a gazdasági és szakmai érdekképviselet, közigazgatási szerv, bíróság, ügyészség, rendőrség, települési nemzetiségi önkormányzat, az önkormányzati fenntartásában vagy működtetésében lévő intézmény, a megyei önkormányzat, a polgármester és a közgyűlésben mandátummal rendelkező önkormányzati képviselő.

 

“Szent László Érem” díj adományozható azon személynek vagy közösségnek, aki vagy amely tudományos, művészeti, kulturális, sport, vagy egyéb területen elért eredményével, teljesítményével a város érdekeit szolgálta és jó hírnevét öregbítette.

 

Az írásba foglalt javaslatokat Győr Megyei Jogú Város Polgármesteréhez (9021 Győr, Városház tér 1.) 2013. május 15. 15,00 óráig beérkezőleg kell benyújtani. (Postán keresztül történő továbbítás esetén a küldeményt olyan időpontban kell postára adni, hogy az biztonsággal beérkezzen fenti határidőig.)

 

A kitüntetési javaslatnak tartalmaznia kell:

a jelölt személy vagy közösség fontosabb adatait (név vagy megnevezés, születési vagy alapítási hely, idő, lakcím vagy székhely, foglalkozás vagy tevékenységi kör, telefonos elérhetőségek),

a kitüntetésre javasolt életútjának, munkásságának, teljesítményének, tevékenységének ismertetését (iskolai végzettség, tudományos fokozat, publikációk, elismerések, társadalmi szervezeti tagságok, tisztségek, általa vagy részvételével megvalósított jelentős programok, karitatív vagy mecénás tevékenységek, stb.),

a kitüntetés megjelölését és részletes indokolását, melyben az is kiemelésre kerül, hogy a javasolt személy vagy közösség különösen mely tevékenység alapján méltó az elismerésre.

 

Az előkészítés és döntés során csak a javaslattételre megjelölt határidőig beérkezett és az ismertetett feltételeknek megfelelő javaslatok vehetők figyelembe.

 

A javaslattétellel kapcsolatos részletes információ kérhető: Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Jogi és Önkormányzati Osztályán (9021 Győr, Városház tér 1. Tel.: 96/500-101), A vonatkozó rendelet és javaslattételi felhívás, valamint a javaslatok benyújtásához használható nyomtatvány letölthető innen.”