Győr+
2013.04.27. 18:39

Szép mozgás, jó egészség

A mozgás nemcsak esztétikus, hanem egészséges is. Nem is beszélve arról, hogy szórakoztató.

Az erős szél sem fújta szét azokat az érdeklődőket, akik a győri Barátságpark szombati programjára érkeztek. Változatos lehetőségeket kínáltak a szervezők a gyerekeknek, fiataloknak, s idősebbeknek egyaránt.

 

 

A helyi politikusok is fontosnak tartották az egészség és a sport népszerűsítését, többek között jelen volt az eseményen Radnóti Ákos és Rózsavölgyi László önkormányzati képviselő is.

 

 

A rendezvény fő célja a boldogsághormont is felszabadító szabad mozgás népszerűsítése volt. Szerencsére városunkban sok lehetőség van az igényes szabadtéri sportolásra.

Nemcsak a legnépszerűbb sport, a labdarúgás kispályás változata népszerű a Barátságparkban, noha ennek a szenvedélynek hódolnak szervezetten a legtöbben.

 

 

A futópálya is mindig tele van karcsúsodni, fogyni vágyó hölgyekkel, kondíciójukat karban tartó férfiakkal.

 

 

A hölgyek imádják a csoportos, zenére zajló, vezényelt gyakorlatokat, s örülnek annak, hogy nemcsak otthon, magányosan vagy tornatermekbe zárva mozoghatnak, hanem a szabadban, másokkal együtt is.

 

 

A gyerekek azokat a sportokat részesítették előnyben, amelyekhez eddig nemigen férhettek hozzá, így rendkívül népszerű volt például az íjászat.

 

 

gyorplusz.hu

FOTÓ: Marcali Gábor