Győr+
2013.04.30. 16:25

Online is Rómer

Internetes megjelenésében is vált nemsokára a két múzeumból összegyúrt győri intézmény.

Portálunk információja szerint heten belül startol a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum új honlapja. Az eddig az év eleji összevonás ellenére különálló rendszereket a romer.hu oldalon fésülik egybe.

A – leendő – új honlapon a látogató ma még (csak) az intenzív munka jeleit láthatja. Az új logó mellett még a Fejlesztés alatt felirat látható, s míg az oldal tetején az új rendezvényeket hirdetik, alul még a korábbi négy honlapra navigálhatunk át. A köztes fázis viszont azt ígéri, hogy nemsokára egyszerre kereshetünk a négy „néhai”, azaz a Városi Művészeti Múzeum, a Győr-Moson-Sopron Megyei Múzeumok Igazgatósága, a Xántus János Múzeum és a Kályhamúzeum korábbi és friss anyagaiban.

Március közepén jelezte Grászli Bernadett, a városi múzeum volt, az új intézmény nem sokkal korábban kinevezett igazgatója, hogy május végén, június elején teljesen új arculattal jelentkezik a győri múzeum, amely így friss megjelenéssel várhatja a múzeumok éjszakája eseményei iránt érdeklődőket.

Az MTI-nek akkor elmondta: a lépést nem csupán az tette szükségessé, hogy új nevet kapott a városi és a megyei intézmény összegyúrásából létrejött múzeum, de az is, hogy a korábbinál sokkal rugalmasabb és interaktívabb működést tűztek célul. Ez jelenik meg az új mottó “Nyitott – színes – eleven” gondolati hármasában is – tette hozzá.

Mint mondta, a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum névadójának monogramjával “játszottak” az új logó megalkotásakor. Az első betűt tükrözték, hogy a másodiknak támaszkodhasson, majd a végeredmény egy szumma jel lett. Erre alapozva saját blogot is kap majd az intézmény szumma11 néven.

“Nem azt akarjuk sulykolni, hogy múzeum vagyunk, hanem azt a képet erősíteni, hogy Győrben az intézmény 11 helyszínen kínál érdekességeket a közönségnek, mindez pedig egy nagy egésszé áll össze, ami messzebb mutat részei összegénél” – magyarázta az elgondolást az igazgató.

 

Pál Gergő