Győr+
2013.05.24. 12:38

Nyáron búcsúzik a győri tigris

De előtte még meg lehet simogatni Gyereknapon.

A Xántus János Állatkert pénteki sajtótájékoztatóján megtudtuk: valószínűleg nyáron int búcsút a most három és fél hónapos tigriskölyök, akivel először a Fülesbástyában találkozhatott a közönség, ma pedig már az állatkertben várja a látogatókat.

 

Az eddig is tudható volt, hogy a vajdasági fürdővárosba, Palicsra kerül az egyre nagyobbacska nagymacska, de – mint azt portálunk érdeklődésére Dér Kata szóvivő elmondta – az sem elképzelhetetlen, hogy már új otthonában kap nevet az állat.

 

Az amúgy többségében magyarok lakta, nyolcezres kisváros állatkertje amúgy igen aktív állatbeszerző, noha honlapján nem ekkora élőlények érkezését hirdeti. Legfrissebb hírük szerint például az ázsiai törpe vidra is beiratkozott az itt megtekinthető fajok közé.

 

De vissza a „győri tigrishez”: az eseményen az is elhangzott, hogy egyszer biztosan megsimogatható a kis csíkos. Mégpedig most vasárnap,Gyereknapon. Déltől és délután négytől egy-egy órára engedik az érdeklődőket a gyarapodó ragadozó közelébe, akit megsimogathatnak ugyan, de kézbe nem vehetnek. Ezzel az a gondozók célja, hogy minél kisebb stressz érje az állatot.

 

Pál Gergő