Győr+
2013.05.28. 12:18

35 éves a Lepke Óvoda

A Tárogató Óvoda tagóvodája fennállásának 35-ik évét ünnepelte, ebből az alkalomból Borkai Zsolt polgármester Városháza ezüst emlékérmet adományozott az intézménynek.

A szabadhegyi József Attila lakótelep központjában található óvoda 35 éve nyitotta meg kapuit. A jeles évforduló alkalmából Borkai Zsolt polgármester köszöntötte az intézmény dolgozóit. Mint mondta, büszke arra a magas színvonalú szakmai munkára, amely a győri intézményekben tapasztalható, és amelynek révén a gyerekek szellemi, testi és lelki fejlődése is biztosított. A polgármester köszönetét fejezte ki az elmúlt 35 évben elvégzett munkáért, és az intézménynek a városháza ezüst emlékérmét adományozta. A rendezvényen elismerésben részesült Homor Tivadarné és Rendi Józsefné óvodapedagógus, Molnár Lajosné dajka, valamint Kovács Veronika a tagóvoda vezetője.

 

 

Kovács Veronika elmondta, az intézmény pedagógiai módszereiben kulcsszerepet kap a játék, a mese és a zene. Az óvodában működik egy művészeti csoport is, melyben a kicsik a klasszikus balett alapelemeit sajátíthatják el a Győri Balett művészeinek irányításával.

 

 

2005-től a német anyanyelvű gyermekek fejlesztésével is foglalkoznak, 2011. szeptemberétől pedig egy csoportban az angol nyelvvel is ismerkedhetnek a gyerekek. A Lepke Óvoda a „Gondolkodj Egészségesen!” országos program bázis óvodája. Az intézmény szoros kapcsolatot ápol a Magyar Madártani és Természetvédelmi egyesülettel, melynek Madárbarát Kert címét is kiérdemelték környezetvédő munkájukkal.

 

 

Papp Zsolt

Fotó: O. Jakócs Péter