Győr+
2013.05.30. 11:31

Sikeres lomtalanítás Adyvárosban

Az elmúlt szombaton kihelyezett hulladékudvar működött Adyvárosban, az egykori Grabo-sátor melletti használaton kívüli sportpályán.

Radnóti Ákos önkormányzati képviselő elmondta, hogy 8-18 óra között közel 14.000 kg hulladékot hoztak el a lakók, melyből:

Lom hulladék: 6.640kg

 

Építési, bontási hulladék: 3.120 kg

 

Műanyag és papír csomagolási hulladék: 890 kg

 

Zöld hulladék: 720 kg

 

Elektronikai hulladék: 2.220 kg

 

Gumiabroncs: 240 kg

 

 

 

Összesen 279 fő jelent meg, melynek 86 %-a adyvárosi volt. A képviselő szerint az akció adatai igazolják a kezdeményezés sikerét, így a lakók közvetlen közelükben meg tudtak szabadulni a feleslegessé vált dolgaiktól, s ezzel Adyváros továbbra is az egyik legtisztább városrész marad Győrben. Jövőre is szeretnék folytatni, természetesen addig is rendelkezésre állnak a külső helyszínek hulladékudvarai a győrieknek.

 

A képviselő köszöntét fejezte ki dr.Somogyi Tivadar alpolgármesternek, aki belvárosban kezdeményezett hasonlót, s most kiterjedt más városrészre is, illetve a Győr-Szol Zrt-nek is a szakszerű munkavégzésért és feladatellátásért. Továbbá a lakosságnak is, aki felelős magatartást tanúsítva hozzájárultak ezzel is városunk tisztaságához, s külön a közös-képviselőknek is, akik fontos szerepet játszottak az akció tájékoztatásáról.