Győr+
2013.06.01. 08:00

Újra Pannonhalmi Jazz-Nyár

Június 7-én a Tánczos Jazz Quartet lép fel a Pannonhalmi JazzTerasz rendezvénysorozat keretében, illetve bemutatkozik Pannonhalmán a ceglédi Dobmúzeum is.

Izgalmas és színvonalas programokkal várja a Pannonhalmi Apátsági Pincészet a jazz és a kulináris élvezetek kedvelőit: idén is megrendezik a Pannonhalmi JazzTerasz és a Viator Jazz-Vacsorák programsorozatot a nyár végéig rendszeresen.

 

A Pannonhalmi Apátsági Pincészet idén ünnepli újraalapításának 10 éves jubileumát, melyet a jazzkoncertsorozat fellépői is színesítenek: Pannonhalmára érkezik többek között az osztrák Robert Roth boogie-woogie zongorista az ifjú győri tehetséggel, Dániel Balázzsal. Fellép Tim Ries, a Rolling Stones tagjaként is ismert szaxofonos, koncertet ad Csemer Boglárka, Tóth Vera, Balázs Elemér, Sárik Péter és Emilio.

 

Június 7-én 19.30 órakor mutatkozik be a ceglédi Dobmúzeum, mely a világon is egyedülálló gyűjteménnyel rendelkezik, a könnyű-, a jazz- és a klasszikus zene ütőhangszereinek fejlődését mutatja be 1900-tól napjainkig. A múzeum alapítója, Kármán Sándor kedvcsinálónak három különleges darabot hoz el, s mutat be a pincészet présházában. 20.30 órakor pedig a Tánczos Jazz Quartet lép a kóstolóterasz színpadára.

 

A nagy érdeklődésre való tekintettel és a helyek korlátozott száma miatt mindkét rendezvénysorozat koncertjeinek látogatása az előző évek gyakorlatát követve kizárólag előzetes jegyvásárlással lehetséges.

 

Z. A.