Győr+
2013.06.13. 16:32

Megújult a Hegyalja utca

Az új útburkolat Európai Uniós forrásból épült, a győri önkormányzat pedig a járdák felújításával kapcsolódott a programhoz.

Az Új Széchenyi Terv Nyugat-dunántúli Operatív Program útfelújítási projektjeinek keretében újult meg a Győrújbarát-Győr-Ménfőcsanak összekötő 8311-es számú út mintegy három kilométeres szakasza. Az Uniós forrás 297 millió forint volt, az önkormányzat a kapcsolódó munkákra mintegy 30 millió forintot biztosított.

Az út átadásán Kara Ákos országgyűlési képviselő elmondta, a felújítás szándéka két irányból, Győr és Győrújbarát felől is megfogalmazódott, a kormánydöntés pedig a forrást is hozzárendelte, így megvalósulhatott a korábbinál sokkal biztonságosabb burkolat kialakítása.

 

 

 

Simon Róbert Balázs alpolgármester hozzátette, a beruházás Győr, Győrújbarát, a kormányzat és az unió együttműködésének köszönhetően valósulhatott meg. Mint mondta, a felújítás Győr-Ménfőcsanak városrész területén érintett olyan részeket is, amelyekhez önkormányzati beavatkozásokra, forrásokra volt szükség. A 600 méter hosszon történt járdafelújítás, és az új útburkolat szintjéhez igazodó járdamagasságok kialakítása a város Útkezelő Szervezetéhez kapcsolódtak.

 

 

 

Takács Tímea a terület önkormányzati képviselője kiemelte, a helyiek évtizedek óta várták a felújítást, ami most megtörténhetett. Köszönetet mondott a lakóknak a türelemért és a segítőkészségért, amit a felújítás során tanúsítottak, valamint Borkai Zsolt polgármesternek és az önkormányzatnak a város szerepvállalásáért és Kara Ákosnak a felújítás intenzív képviseletéért. A képviselő kifejtette, várhatóan ez év őszén valósulhat meg Győr Város Útkezelő Szervezetének irányításával egy új jelzőlámpás forgalomirányítás a Győri út – Hegyalja út csomópontban. A még tervezés alatt álló csomóponti korszerűsítés Hegyalja úti ágának kialakítása már a mostani felújítás alatt úgy valósult meg, hogy igazodjon az új jelzőlámpa csomóponti elrendezéséhez. Kiemelte, a felújítással nem csak az út, de a templom előtti teresedés is biztonságosabbá vált, és jövőre a parkolási gondokat is enyhítik a Csanaki út irányában.

 

 

 

Juhászné Árpási Irma Győrújbarát polgármestere köszönetet mondott azért az összefogásért, amelynek révén megvalósulhatott a fejlesztés, hiszen az utat sok győrújbaráti lakos is használja, akiknek ezzel könnyebbé vált a közlekedés. Mázsi Attila a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója kiemelte, az idén az Új Széchenyi Terv keretében országosan 600 kilométer utat újítanak fel 87 milliárd forint értékben. Sümegi Péter a Közút Győr-Moson-Sopron megyei igazgatója hozzátette, a nyugat-dunántúli régióban év végéig összesen 7,16 milliárd forint megítélt forrást használnak fel.

 

Papp Zsolt

Fotó: O. Jakócs Péter