Győr+
2013.07.03. 15:08

Régi ismerős az ellenfelek között

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a svájci Nyonban elkészítette az UEFA Futsal Cup csoportbeosztását.

A nemzetközi rangsorban az előkelő tizenegyedik helyen álló magyar bajnok Rába ETO a 2. csoportban kapott helyet a grúz Iberia Star Tbilisi társaságában. A másik két ellenfél a D és az E jelű selejtezőcsoport győztese lesz, előbbiben az izraeli Asa Ben Gurion, a bosnyák KMF Tango Sarajevo és a walesi Wrexham Futsal Club, utóbbiban a macedón KMF Zelezarec Skopje, a bolgár FC Grand Pro Varna, az örmény FC Shahumyan Yerevan és az andorrai FC Encamp küzd meg a továbbjutásért.

Érdekesség, hogy a győriek már negyedszer találkoznak a sorozatban grúz ellenfelükkel, eddigi mérlegük egy győzelem és két döntetlen. Amint arról korábban beszámoltunk, a csoport házigazdája a Rába ETO lesz, a tornát október hatodikáig kell megrendeznie a magyar bajnoknak. A zöld-fehérek célkitűzése természetesen ezúttal is a továbbjutás az elitkörbe, a legjobb tizenhat csapat közé.

Nyonban arról is döntöttek, hogy a magyar futsalválogatott Ukrajna legjobbjaival vív oda-visszavágós párharcot az Európa-bajnoki részvételért. Az első mérkőzést Ukrajnában játsszák szeptember 17-én, míg a visszavágó Magyarországon lesz szeptember 24-én. A magyar csapat második helyen végzett selejtezőcsoportjában, ezért kényszerül pótselejtezőre. Az Európa-bajnokságot január 28. és február 8. között rendezik Antwerpenben.