Győr+
2013.07.05. 09:02

Három nap fesztivál

Nem csak a Győrkőcfesztiválnak ad helyet a hétvégén a város.

Most rendezi ugyanis a Nyári múzeumi fesztivált a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum. A „zenésmúzeumi családi napok” színhelye az Apátúr-ház (Győr, Széchenyi tér 5.).

 

A mai program délután kettőkor A győri vár születése című múzeumi filmmel kezdődik,majd Mészáros Júlia művészettörténész tart előadást a barokkról. Fél négykor Tanai Péter néprajzkutató arról beszél, milyen volt az egykori gyermekvilág falun. Ezt követi Farkas Árpád zenetanár: hangszerekkel ismerkedős programja, fél hattól pedig az Európa Koncert Szalonegyüttes Sanyi manó almája címmel ad mesekoncertet.

 

Fél héttől régészeti foglalkozás, majd a város római kori kincseinek bemutatása zárja a programot. Holnap reggel tíztől ismét Hangzók dala, majd az Európa Koncert Szalonegyüttes Gia, a kis tigris Világjárása című mesekoncertje szerepel a programban. Déltől ismét régészkedés, majd a falusi gyerekélet felvillantása várja azokat, akik pénteken kimaradtak ezekből. Kettőtől a népi játékok mellet a lufidudával is megismerkedhet a közönség, majd háromtól a barokk-előadást ismétlik meg az Apátúr-házban.

 

Vasárnap hangszerismerettel indul tízkor a műsor, 11-től pedig az Európa Koncert Szalonegyüttes Erdőkerülők című mesekoncertje szerepel a műsoron. Déltől Győr török kori életével, egytől a tisztaszoba világával ismerkedhet a közönség. Kettőtől még egyszer a népi játékok készítéséé a főszerep,majd záróakkordként a barokk-előadást ismétlik meg a múzeumban.

 

Pál Gergő