12. Horváth Boci Emlékverseny

Győr+
2013.07.11. 10:26

HIRDETÉS

Az emlékek velünk élnek – szívünkben rejtőznek és időnként a felszínre törnek – főként akkor, amikor egykori versenyző társunk tiszteletére találkozik egy népes mezőny és verseng a legjobb helyezésért annak fényében, hogy néhány éve még volt voltunk köztünk valakik, aki most már nem állhat a rajtban.

 

 

A győri Arrabona Rally Club 12 éve minden évben megrendezi Horváth László emléke előtt tisztelegve a Horváth Boci emlékversenyt – így volt ez idén is. A verseny a Céltrans Rally Sprint Bajnokság harmadik futama ként az Alexovics Kupáért lett kiírva a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség hivatalos rendezvényeként.

 

Július 6-án szombaton a technikai és adminisztratív átvétel után a győri ETO Parkban a prológgal kezdődött a küzdelem. Az 55 induló és két előfutó több mint egy órán át látványos autózással kápráztatta el a kilátogató nézőket. A két előfutó és ifj. Cseh Vilmos – aki jelenleg a Magyar Nemzeti Rally Túra Bajnokságban versenyez – a Lurkó Alapítvány néhány beteg gyermekét is megautóztatta.

 

 

 

 

A prológot követően a Rábaringen folytatódott a küzdelem, ahol öt gyorsasági szakaszon 44 km aszfaltos pálya várt a versenyzőkre. A mezőny este fél 7-kor rajtolt el, és éjszakába nyúlóan pontosabban éjjel egy órakor ért célba. Néhányan technikai gondok miatt hamarabb feladták a küzdelmet, de a hajnali tűzzsonglőr bemutatót szinte mindenki végig tapsolta.

 

A verseny alatt több meghívott vendég is örömmel mesélt régi emlékeiről, milyen volt Horváth Bocival együtt versenyezni.

 

Gombás László úgy nosztalgiázott, mintha tegnap történt volna, amikor együtt szereltek Bocival. Dubi Attila – egykori navigátora – elmesélte, hogy minden verseny örökre szép emlék marad a számára, ahol Bocinak navigált.

 

Horváth Csilla – a testvér – minden évben eljött az emlékversenyekre, így idén is. Könnyeivel küszködve emlékezett arra, hogy testvére, milyen lelkesen készült néhány éve még a versenyekre.

 

Horváth Boci két lánya Nóra és Vivien – akik a 12 év alatt mára már felnőttek, azt mondták, hogy szeretnének segíteni az egyesületnek abban, hogy Édesapjuk emléke továbbra is tovább éljen, munkájukkal hozzájárulnak a következő emlékversenyek szervezéséhez.

 

Bognár Gábor – az ARC elnöke, a sok köszönő szó mellett úgy reagált erre, hogy az ilyen pillanatokért érdemes dolgozni.

 

A Céltarns Rally Sprint Bajnokság Alexovics Kupája Fodor Márton és Leimeiszler István győzelmével ért véget.

 

Minden résztvevőnek és támogatónak köszönjük, hogy a 12. Horváth Boci Emlékverseny megőrizte célját. Az Arrabona Rally Club következő rendezvénye a Céltrans Rally Sprint Bajnokság 4. futama közösen az RTE Bajnoki versennyel, Tatabányán, augusztus második hétvégéjén lesz.