Győr+
2013.07.23. 11:56

Elkészült a Római utca második üteme

A Római utca Likócs egyik feltáró útja a Szent Vid utca és a Szittya utca közötti lakóterületen. Tavaly az első szakasz újult meg, most pedig újabb 350 méteren készült el az utca.

Simon Róbert Balázs alpolgármester a helyszínen kifejtette, a városi költségvetésben kimondottan a lakóutca programra 510 millió forint szerepel az idei évben. Ebből a keretből valósult meg a 30 millió forintos likócsi beruházás, amely a városrészben élők mindennapi közlekedését könnyíti meg.

 

 

 

Kalmár Ákos a terület önkormányzati képviselője hozzátette, a Római utca tulajdonképpen Likócs főutcája, hiszen a városrész egyik fontos gyűjtőútja, ezért nem csak az utcában lakókat érinti a felújítás. Kiemelte, tavaly húszmillió forintból kezdődött az utca megújítása, a mostani beruházással pedig már az út kétharmada elkészült, és tervei szerint jövőre teljesen befejeződik.

 

 

Prédl Antal a győri Útkezelő Szervezet vezetője kifejtette, egy évvel ezelőtt a Római utca a Szent Vid utca és Kövecses utca közötti szakaszon újult meg, ennek folytatásaként készült el most a Kövecses utca és Török utca közötti szakasz. A burkolat állapota nagyon rossz minőségű volt, a teherbíró alap nélküli felületi bevonat elöregedett, a csapadékvíz eredetileg szikkasztó árkokon keresztül szivárgott és párolgott el, amelyek befogadó képessége az évek során a beépítések miatt csökkent.

 

A 350 méter hosszon történt felújítás során nem csak az út alapja és burkolata készült el, de a részben már feltöltődött meglévő szikkasztó árkokat is újraprofilozták, és ezzel megoldották a csapadékvíz elvezetését is.

 

Papp Zsolt

Fotó: O. Jakócs Péter