Győr+
2013.07.27. 10:20

Dalok a történelemből

Régi korokat idéznek meg a múzeumban.

Nyár ide, nyár oda, a Hangrafogó Klubot augusztusban is megszervezik az énekelt versek barátainak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum. A Janus Pannonius mandulafás verséből vett címmel (Pannónia is ontja a szép dalokat) megrendezett ingyenes esemény vendége Fülöp Péter lesz. Kezdés pénteken este öt órakor a király utca 17. szám alatt – közölték portálunkkal a szervezők.

 

Az F. Sipos Bea és Faggyas László alkotta verséneklő együttes 10 évvel ezelőtt, 2003 nyarán vette föl a Hangraforgó nevet. Az azóta eltelt évek során folyamatosan bővült a repertoár: több lemezanyagnyi dal, önálló verskoncertek, fesztivál-fellépések, rendhagyó irodalomórák, ünnepi előadások, maratoni koncertek jelzik az együttes útját.

 

A tízéves zenei múlt okkal feltételezi a zenészek és a hallgatóság közös igényét: legyen állandó, rendszeres összejövetele, találkozási pontja az énekelt vers kedvelőinek Győrben is! A Hangraforgó változatos programot kínál – minden hónapban más-más tematikájú előadással lép a közönség elé, s a klubba látogatók elsőként lehetnek részesei új dalok bemutatásának is. Terveik között szerepel közös éneklés, gitározás a résztvevőkkel, illetve találkozások, beszélgetések meghívott zenész és költő alkotótársakkal is.

 

Pál Gergő