Győr+
2013.08.05. 09:35

Pannonhalmán lép fel a Rolling Stones zenésze

Világhírű zenészek érkeznek a Pannonhalmi Jazz-terasz következő rendezvényére: Tim Ries, a Rolling Ston es szaxofonosa és az East Gypsy Band ad koncertet augusztus 9-én 19.30 órától a Pannonhalmi Apátsági Pincészetben.

Tim Ries Grammy-díjas zenész 13 éve játszik a Rolling Stonesszal, de jazzkörökben is régóta elismert művész. 2011-ben vendégművészként szerepelt az East Gypsy Band bemutatkozó lemezén, melyet a kritikusok elismeréssel fogadtak. A munka folytatásaként meghívta az együttest egy az Egyesült Államok keleti partját és Kanadát érintő turnéra. Az East Gypsy Band tagjai elismert dzsessz és roma világzenei művészek, zenéjükben a roma zenei hagyományt értelmezik újra a jazz segítségével. Tim Ries szerint az együttes a világ élvonalába tartozik, ezt már számos helyszínen bizonyították.

 

A koncertre való belépés a nagy érdeklődés és a helyek korlátozott száma miatt kizárólag előzetes jegyvásárlással lehetséges, amely egy köszöntőitalt is tartalmaz. A győri városháza mellől 18.30 órakor autóbusz indul az étteremhez, majd a körülbelül 22 órakor visszafelé. Előzetes helyfoglalás a transzferre is szükséges.

 

Jegyek a TriCollis Foglalási Központban és Borbárban és BORtársaság Győr üzletében kaphatók.

 

Gy. P.

Fotó: illusztráció