Győr+
2013.08.07. 11:33

Szökőkút a Kuopio parkban

Fürdésre és ivásra természetesen nem alkalmas, ám felfrissülésre kiváló és szép az a szökőkút, melyet szerdán adott át a Kuopio parkban Radnóti Ákos és Szabó Erik önkormányzati képviselő.

Gépészeti problémák miatt gyakorlatilag 15 éve nem működött szökőkút a Kuopio parkban. A városrész élhetőbbé, otthonosabbá tétele érdekében a jelenlegi önkormányzat tervezte be az újabb létesítményt, melynek megépítését a hőségre való tekintettel előbbre hozták – mondta el a helyszínen Szabó Erik és Radnóti Ákos önkormányzati képviselő.

 

 

 

Hozzátették: a kút környékét fákkal ültetik majd be, hogy minél több árnyékos hely legyen a parkban. A szökőkutat és környékét egyébként a rendőrségre bekötött kamerákkal figyelik, mondták el a képviselők.

 

Azt is kérték a lakóktól, hogy a szökőkutat rendeltetésének megfelelően használják. A benne lévő víz ugyanis nem alkalmas ivásra – ebből a célból a közelben ivókút található -, s fürödni sem lehet benne. Egyrészt azért nem, mert a vegyszerekkel kezelt víz betegséget okozhat, másrészt csúszás- és balesetveszélyes. S az sem elhanyagolható tényező, hogy a benne fürdőzők károsítják a kutat.

 

 

 

Sajnos az avatás után fél órával már gyerekek lubickoltak a szökőkútban. Megkérdeztük a velük lévő nagyszülőket, kísérőket, miért nem inkább a strandra viszik a gyerekeket. Itt jobban szemmel tudjuk tartani őket, válaszolták.

 

Arról nem hallottak, hogy tilos a fürdés, s hogy egészségügyi szempontból sem alkalmas rá a víz. Ezek után kitessékelték a gyerekeket a szökőkútból, de érkeztek mások – immár szülők nélkül –, akik azonnal belemerültek a vízbe.

 

 

 

Az önkormányzati képviselők – akik tudják, hogy a város más részén is használják fürdésre a szökőkutakat – ismételten kérik: ne a szökőkútban fürödjenek.

 

gyorplusz.hu

Fotó: Marcali Gábor és gyorplusz.hu