Győr+
2013.08.10. 12:00

ETO futsal: Küzdelmes győzelem a Brno ellen

A Rába ETO futsal csapata a Tango Brno csapatát fogadta péntek este Győrben felkészülési mérkőzésen. Ahogy azt érezni lehetett, a tavalyi 5-5 után, mindkét csapat nyerni akart, ezért nyílt, kifejezetten élvezetes első félidőt láthattunk, ahol a hazai csapat több helyzetet dolgozott ki, és jobban kihasználta a lehetőségeit.

Két góllal a hazai futsalosok megléptek, de ha nem Kubicek lett volna a cseh kapuban akkor akár fél tucattal is vezethetnek a Rába ETO. A fordulás után a cseh gárda pár perc után szépített, és az egyenlítésért küzdhetett, mivel a győri ziccerek sorra kimaradtak, de döntő pillanatban Dróth Z. gólja visszabillentette a mérkőzést, amit aztán már biztosan nyert meg az egyre jobb játékot mutató magyar bajnok.

 

RÁBA ETO – TANGO BRNO 3-1 (2-0)

 

ETO kezdő: Balázs Z., – Lódi T., Harnisch Á., Dróth Z., Carlitos

 

Csere: Matkovics G., – Fabio, Juanra, Averito, Peczár Cs., Bognár B., Takács Z.

Vezetőedző: David Madrid, Molnár Attila

 

BRNO kezdő: Kubicek – Chadzidis, Padera, Delej, Havel,

 

Csere: Zárvba, Seidler, Bursik, Brvna, Slavik, Kovács, Sidla, Kubica

 

Vezetőedző: Berky Marian, Sterba Jiri

 

Gólszerző: Fabio (13′, 14′), Dróth (29′), illetve Zárvba (24′)

 

David Madrid: Nagyon rövid idő volt erre a komoly mérkőzésre felkészülni, próbáltunk a támadásokra összpontosítani, azt gyakoroltuk inkább, de nagyon örülök, hogy a mérkőzésen a védekezésre is odatudtunk figyelni, nagyon jó volt ma a védelem is. Sokat kell még dolgoznunk, együtt éltünk mindannyian a játékkal, de összességében megérdemelten szereztük meg a győzelmet.

 

Fabio: Az elmúlt két hétben erőnléti edzéseket tartottunk, nagyon fárasztó volt, rövid idő volt a felkészülésre ez látszott is a csapaton, de egy jó iramú mérkőzésen jó játékkal nyerünk a minőségi futsalt játszó Brno ellen.

 

Dróth Zoltán: Két edzést tartott az új edzőnk, ez az első meccs amin együtt dolgoztunk, mindenkiben benne volt a bizonyítási vágy, a csapatba kerülésért, ennek is köszönhető hogy ilyen jó volt az iram. Célunk a Futsal Cup-on továbbmenni, ez egy nagyon nehéz feladat lesz, de tényleg kezd összeállni a csapat. Nagyon sokat kell még dolgoznunk, ugyan még nem ismerjük a részletes tervét edzőnknek, de személy szerint nagyon jó benyomást tett rám. A mai tényleg nagyon jó iramú mérkőzés volt, de azt hozzá kell tenni, hogy mindenki 120%-kon próbált teljesíteni. Én is kezdő voltam, alig kezdődött el a mérkőzés és azt vettem észre, hogy hűha a Brno egy nagyon jó csapat, második lett a cseh bajnokságban, teli válogatott játékosokkal, ezért örömmel tölt el, hogy megérdemelten nyertünk.

Herman Attila