Győr+
2013.08.11. 16:26

Megkezdődött a Bayern München győri gálamérkőzése

Délután négy óra után nem sokkal megkezdődött az a gálamérkőzésen, amelyen a magyar bajnok Győri ETO FC a Bajnokok Ligája-győztes német Bayern Münchent látja vendégül.

 

“Tizenkét évvel ezelőtt jelentünk meg Győrben, hogy megmentsük az akkor válságban lévő több évtizedes hagyományokkal rendelkező Győri ETO-ot – mondta Tarsoly Csaba, a győriek elnöke. – Kilenc évvel ezelőtt már a Bayern München vendégjátékával ünnepeltük az ETO százéves évfordulóját. Akkor egy kulcsot adtam át Pr. Wintherkorn-nak azzal, hogy remélem az új stadionban ez a leendő Audi-páholy kulcsa lesz. Nagy örömömre szolgál, hogy a stadion azóta elkészült és itt köszönthetjük a 20 éves Audi Hungaria Motor Kft-t, amelynek segítségével legutóbb bajnoki címet szereztünk, megnyertük a Szuperkupát és ezüstérmesek lettünk a Magyar Kupában. Örülök, hogy vasárnap Európa legjobb klubcsapatát láthatjuk vendégül.”

 

A Bayern München nevében Karl-Heinz Rumennigge beszélt: “Néhány hónappal ezelőtt amikor Wintherkorn professzor megkeresett bennünket, hogy az Audi jubileuma alkalmával vállalnánk-e a győri szereplést. Nem sokat gondolkodtunk a válaszon. Lehető legjobb csapattal érkeztünk Győrbe. Boldog vagyok, hogy most vagyunk itt, hiszen a 113 éves klubnak olyan éve ez, amilyen még soha nem volt. Először szereztünk Bajnokok Ligája győzelmet, német bajnoki címet és Német Kupa győzelmet is egy évben.

 

Achim Heinfling, az Audi Hungaria Motor Kft. ügyvezető igazgatója hozzátette, nagy megtiszteltetés számukra, hogy ez ETO stadion gyepén a világ legjobb csapatát üdvözülhetik. Szeretnének ezzel a barátságos mérkőzéssel egyedülálló élményt adni a szurkolóknak, a cég dolgozóinak. A mérkőzés bevételével szeretnék segíteni a klub utánpótlás-nevelését.

 

(MTI)