Győr+
2013.08.25. 14:56

Egy Kis-Hétrét a Baross-utcán

Táncolt a közönség apraja a megzenésített versekre a Baross utca sarkán. A Kis-Hétrét volt a Terményáldás egyik vendége Győrött.

A kisgyerekek még fogékonyak a szép szóra, a tiszta dallamokra, csak később rontjuk el őket. Kiskorukban még szellemesek, találékonyak és nyitottak. E tulajdonságuk élményszerű érvényre jutásához kell persze egy olyan igényes zenkar, mint a Kis-Hétrét. Értenek a gyerekek nyelvén versben, dalban és szóban. Nem gügyögnek, nem csinálnak gyerekmulatóst, mégis szeretik őket, együtt gondolkodnak velük, fölkiabálnak hozzájuk.

 

Remek dallamok – saját számok -, természetesen kitűnő és játékos versalapanyag, változatos, színes, játékos hangszerelés, tiszta, hatásos ének: ez a Kis-Hétrét titka.

 

Kardos Endre Bozi, Hochrein Judit és Lőrincz Kálmán emlékezetesen jó koncertet adott Győrben. Divatos szóval interaktív műsorral jöttek, s a gyerekek, meg a néha elámuló felnőttek velük egütt voltak boldogok.

 

 

Örömkforrás volt ez a fellépés, friss és kedves. Egy nagymama ment oda az énekesekhez a műsor után, lemezt kért volna – még csak” anyazenekaruknak, a Hétrétnek van – mert magyar származású, Svédországban élő unokáit akarja megtartani kultúrában magyarnak.

 

Ennél alkalmasabb eszközt nem nagyoon találhatna hozzá.

 

Kép és szöveg: gyorplusz.hu