Győr+
2013.08.27. 00:44

Izgalmas hajrával nyert az ETO az első bajnokin

Elindult a futsal bajnokság a Rába ETO-t a Haladás VSE csapata fogadta a Szombathely Arénában.

Nehezen indult a mérkőzés, hosszas tapogatózás után melegedtek be a csapatok. Az első félidőben a bajnok ETO nem találta meg a hazai védelem feltörésének kulcsát, a Haladás jól záró védelemmel és veszélyes kontra játékával okozott fejtörést Balázs kapujánál a vendégeknek. Gól egy esett, egy Haladás pontrúgás után hibáztak a győriek ezt a hazai Horváth azonnal kihasználta. A számban több lehetőséget kialakító Rába csapatának támadásaiból az első félidőben gól nem sikeredett.

 

 

A második félidőben a Haladás villám kontrákkal háromra növelte előnyét az ETO ellen, majd szépített a Győr, Alvarito bombájával. Ezt követően már mindenki hatalmas meglepetést szagolt, amikor David Madrid hat perccel a vége előtt utolsó huszáros hajrára küldte fiait, 5-4 elleni játékban percenként dolgozta le a hátrányát a tavalyi bajnok, majd ezt követően Harnisch Ákos megtalálta góllövő cipőjét és az utolsó előtti percben belőtte csapata győztes gólját. A mai napon a Haladás nagyon jól játszott és zászló nekik állt, de a rutinosabb ETO és edzője megfordította a meccset, a végsőkig küzdött és végül sikerült nyernie, ezért mindenképpen dicséret illeti a győrieket.

 

Szombathelyi Aréna, Férfi futsal bajnoki

 

2013. 08. 26. 18.15

 

Swietelsky-Haladás VSE-Rába ETO 4-5 (1-0)

 

 

Haladás kezdő: Németh K. – Gyurcsányi, Szimcsák, Halmos, Horváth

 

Csere: Zseli – Kottán, Joó, Dorogi, Bogyó, Egle, Vidák

 

 

Vezetőedző: Horváth Levente

 

 

RÁBA ETO kezdő: Balázs Z. – Lódi, Harnisch, Dróth, Bárdosi

Csere: Matkovics G. – Fabio, Carlitos, Bognár B., Alvarito, Juanra, Püspök P., Jakatics Á.

 

 

Vezetőedző: David Madrid

 

 

Játékvezetők Kovács Gábor, Makk László

 

 

Gólszerzők: Horváth (12′), Szimcsák (22′, 26”), Vidák (23′), illetve Alvarito (26′), Fabio (34′), Harnisch (37′, 38′, 39′)