Győr+
2013.08.30. 14:40

A SZÚR lesz az idei FociFesztivál gálamérkőzése

A jövő vasárnapi, ezúttal harmadik alkalommal sorra kerülő FociFesztivál gálamérkőzése a SZÚR, azaz a Színész-Újságíró összecsapás lesz.

Az eseményt felvezető pénteki sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a rendezvény két műsorvezetője Hajdú B. István és Harsányi Levente lesz.

“Az eddigi legszínesebb program vár a látogatókra – mondta el Szabó László, a FociFesztivál főszervezője. – Igyekszünk olyan programot összerakni, hogy egész nap, folyamatosan játékokat, versenyeket, látnivalókat biztosítsunk vendégeinknek.”

A sajtóeseményen a szervezők bemutatták a FociFesztivál egyik kiemelt programját, az I. Nemzeti Sport Szabadrúgáslövő Bajnokságot. A viadalt férfi és női kategóriában is meghirdették, előbbiben 500 ezer, utóbbiban pedig 100 ezer forintot vihet haza a győztes. A bajnokságon párban versenyeznek a játékosok, akiknek 5-5 rúgás áll a rendelkezésükre, hogy több pontot érjenek el, mint társuk, és így továbbjussanak. A négyes döntőre a FociFesztivál gálameccsének szünetében kerül sor.

A játékosok három különböző távolságból rúghatják rá a labdát, s minél messzebbről lőnek, annál több pontot ér a gól. Sorfal fölött-mellett kell betalálniuk, és kapus is áll a kapuban. A bajnokság kapusainak munkáját Bíró Szabolcs volt NB I-es hálóőr irányítja.

A harmadik FociFesztiválnak jövő vasárnap 9 és 19 óra között a Vasas Fáy utcai sporttelepe ad otthont, a belépők 500 forintba kerülnek.

 

 

(MTI)