Győr+
2013.08.31. 23:15

Nyárbúcsúztató operagála a Széchenyi téren

Rengeteg ember, felejthetetlen este világsztárokkal és klasszikus dallamokkal.

A győri fesztiválok méltó zárása volt a szombat esti Voices of 2013 című operagála a Széchenyi téren. Borkai Zsolt polgármester úgy fogalmazott: olyan rendezvényeket szerettek volna szervezni, melyek összerhozzák a várost, jó légkört, kiváló hangulatot teremtenek.

 

 

 

Ez szombaton este is sikerült. Az érdeklődő győriek és a környékről, illetve külföldről is érkezők megtöltötték a teret. Ötszáz széket tudtak elhelyezni a szervezők, hamar elfoglalták őket az emberek, több ezren pedig végigállták a változatos, színes programot.

 

 

 

A Plácido Domingo’s Operali nyertesei, tehetséges versenyzői mutatkoztak be Győrött. A közreműködő Győri Filharmonikus Zenekart az együttest nagyra tartó Michalis Economou, az atrhéni és a katari filharmonikusok igazán színes zeneigazgatója, vezető karmestere vezényelte.

 

 

Két győri kötődésű művész is színpadra lépett, nagy sikerrel: Bede-Fazekas Csaba valamint meglepetésvendégként Bakonyi Marcell.

 

 

Furcsa volt operaszínpadon azt hallani, hogy “az est sztárvendége”, de Julia Novikova valóban okkal nevezhető annak. Nemcsak hangjával, hanem egyéniségével pillanatok alatt lenyűgözte, elbűvölte a közönséget.

 

 

Az est felfedezettje a texasi születésű Tracy Cox volt. Hangja döbbenetesen szép.

 

 

Hozzájuk hasonló sikert aratott – és méltán – Nadezdha Karyazina is. A romantrikus tenor szerepében Andreas Magony énekelt operaslágereket.

 

 

A közönség hosszan ünnepelt.Az MTVA felvételt készített a gáláról.

 

A nézők számára ingyenes koncert támogatója Győr önkormányzata és a Győr-Szol volt.

 

gyorplusz.hu

 

Fotó: Marcali Gábor