Győr+
2013.09.07. 10:34

A védekezéssel nem volt gond

Az újonc ETO-SZESE vereséget szenvedett Balatonfüreden az élvonalbeli férfi kézilabda-bajnokság nyitányán.

A zöld-fehérek remekül kezdték a mérkőzést, mert bár az első gólt a hazaiak szerezték, zsinórban négyszer voltak eredményesek. Még a félidő közepén is biztosan vezettek (13. p: 2-5). Sajnos itt viszont megállt a tudomány, a fürediek a szünetig egy 9-1-es szakasszal jelentős előnyre tettek szert. Szünet után sokáig maradt a 4-5 gólos különbség, még a hajrának is hatgólos hazai előnnyel vágtak neki a csapatok, a végére azonban tíz lett közte.

Összességében elmondható, hogy a védekezéssel a meccs nagy részében nem volt gond, de támadásban még sok munka vár a csapatra, klasszikus átlövések nélkül nehéz eredményesnek lenni.

Magi Serra: – Az első félidő védekezésével, de úgy általában a védőjátékkal elégedett vagyok, támadásban viszont egy erősebb ellenféllel szemben nem tudtunk érvényesülni. Ezen kell dolgoznunk. A sérülések miatt sajnos a variációs lehetőségeink végesek.

Balatonfüred-ETO-SZESE 26-16 (11-6)

Balatonfüred, NB I-es mérkőzés, 500 néző. V.: Natkay, Szalai.

Balatonfüred: Székely – Tombor 1, Lelkes, Szöllösi 4, Kis Á., Zdolik 7/1, Pásztor 4. Cs.: Komendánt (kapus), Gerdán, Juhász 1, Bóka 2, Faluvégi 3, Bánhidi, Kovács Gy. 2, Bujtár 2, Németh B. Edző: Sótonyi László.

ETO-SZESE: Lorger – Gebhardt 2, Szabó A. 3., Mota 1, Rivnyák, Halász 2, Hernandez 1. Cs.: Somogyi (kapus), Terenyi 2, Németh G. 3, Rosta 1, Tóth E., Gál 1, Gubó, Kalmár, Vajda. Edző: Magi Serra.

Hétméteresek: 3/1, ill. 1/0. Kiállítások: 8, ill. 10 perc. Kizárva: Hernandez.