Győr+
2013.09.07. 21:31

Mécsesek a sportcsarnok előtt, Borkai osztozik a veszteségben

Folyamatosan érkeznek az emlékező gyászolók az egyetemi sportcsarnok elé. A város polgármestere is részvétét fejezi ki.

Este nyolckor gyújtották meg az első mécseseket az egyetemi csarnok előtt. Sok fiatal jött el gyászolni. Mécsesekből kirakták a GYŐR feliratot, majd csöndesen emlékeztek. A két népszerű sportvezető – Tapodi Péter sportigazgató és Fűzy Ákos vezető edző – bekeretezett arcképét az bejárathoz helyezték.

 

 

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata mély megrendüléssel értesült a tragédiáról, s nyilatkozatot adott ki.

 

A városvezetés nevében Borkai Zsolt, Győr polgármestere, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke megdöbbenéssel mondta el: „Őszinte részvétemet fejezem ki Tapodi Péter és Füzy Ákos családjainak, a sérült játékosoknak pedig mielőbbi gyógyulást, felépülést kívánok. Nehéz ilyenkor megszólalni, nehéz lesz a csapatnak, a városnak feldolgozni ezt a tragédiát.

 

Két igazi sportembert veszítettünk el, akik egész életükben a jó ügy érdekében, a sport és a tehetség ünnepéért dolgoztak, mindezt magas szakmai színvonalon tették. Sosem felejtjük el őket, hiszen a győri kosárlabdasport legfényesebb sikereit köszönhetjük tevékenységüknek.

 

 

 

De nemcsak mint sportvezetők, hanem mint emberek, családapák is példamutató életet éltek, öröm volt velük beszélgetni, egy társaságban lenni. Győr nagyon büszke a kosárlabda csapatára, sok örömteli pillanatot okozott nekünk az egyesület.

 

A győri és a magyar sport számára egyaránt tragédia ez a mai nap, mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy segítsük a játékosokat, a vezetőket, de abban is biztos vagyok, hogy egy ilyen esemény feldolgozása nem megy egyik napról a másikra. Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében őszinte részvétemet fejezem ki az elhunytak családjainak, valamint az UNI Győr valamennyi játékosának, vezetőjének és a szurkolóknak, hiszen a veszteségben együtt osztozunk.”

 

 

A téren állók a sérültek iránt érdeklődnek. Egyelőre frisebb információ nincs.

 

Többen úgy tudják, hogy a balesetet okozó Lada hetven éves vezetője valamit a kesztyűtartóban keresett, s amikor felpillantott, látta, hogy lefelé sodródik az útról, ezért visszarántotta a kormányt, így került a szemközti sávba. Ezt azonban hivatalosan nem erősíteték meg.

 

A sportcsarnok előtt reggelig tart a virrasztás.

 

gyorplusz.hu

Fotó: Marcali Gábor