Győr+
2013.09.26. 13:39

Megújult a „Matáv-játszótér”

Az Epamedia Zrt felajánlásából, mintegy tízmillió forintból újult meg a Vásárcsarnok melletti játszótér.

A felújított játszóteret szeptember 26-án adták át hivatalosan a gyerekeknek. Simon Róbert Balázs alpolgármester a helyszínen elmondta, a játszótér 2000-ben épült az akkori Matáv felajánlásából, ám a fa játszóeszközök a 13 év alatt rossz állapotba kerültek, ezért szükségessé vált a felújítás. Hozzátette, örömteli, hogy mindez ismét egy felajánlásból történhetett meg. Az alpolgármester hangsúlyozta, Győrben minden játszótér megfelel az Európai Uniós előírásoknak.

 

 

Borsi Róbert a terület önkormányzati képviselője az ott élők nevében mondott köszönetet az Epamedia Hungary Zrt-nek azért a mintegy tízmillió forintos felajánlásért, amiből a játszótér megújulhatott. Hangsúlyozta, körzetében és a városban is kiemelten kezelik azokat a beruházásokat, amelyek a gyerekek hasznos szabadidő eltöltését szolgálják. Hozzátette, azzal, hogy a játszótér körbekerített, a szülők is biztonságban tudhatják csemetéiket.

 

 

Samu Tímea az Epamedia Hungary Zrt. vezérigazgatója kifejtette, cégük számára fontos a társadalmi szerepvállalás, és az, hogy maguk is tegyenek környezetükért, ennek érdekében minden évben igyekeznek hozzájárulni Győr fejlődéséhez is. Az igazgató azt is elmondta, felajánlásaikkal az elkövetkező években is tenni szeretnének a városért.

 

A megújult játszótéren összesen hat új játszóeszköz, mászókák, hinták, csúszdák létesültek, pihenőpadok és hulladékgyűjtő edények kaptak helyet.

 

Papp Zsolt

Fotó: O. Jakócs Péter