Győr+
2013.09.28. 09:35

Futsalünnep a Magvassyban

A Rába ETO október első napjaiban hazai pályán szerepel az UEFA Futsal Cup csoportkörében, a magyar bajnok célja a továbbjutás, lehetőleg az első helyen.

A Rába ETO október 1. és 4. között a Magvassy Mihály Sportcsarnokban szerepel a győri csoportkörben, melyben a grúz Iberia Star Tbilisi, a bolgár FC Grand Pro Varna és a bosnyák KMF Tango Sarajevo lesz a zöld-fehérek ellenfele. A csoportból az első két helyezett jut tovább az úgynevezett elitkörbe.

 

„Tartalmas programot szervezünk a következő napokra, igyekszünk kiszolgálni a szurkolóinkat. Mellettük a szakmára is gondoltunk, hiszen pénteken szakmai napot tartunk kitűnő előadókkal, igazi kuriózumként Ambros Martin, a Győri Audi ETO KC vezetőedzője is pódiumra lép majd. Célunk a továbbjutás mellett az, hogy minél több pontot gyűjtsünk, és így jövőre előrelépjünk a nemzetközi rangsorban is” – fogalmazott Drucskó Zoltán, a Rába ETO ügyvezető elnöke.

 

A mérkőzéseket kedden, szerdán és pénteken játsszák, de a csütörtöki pihenőnapon sem marad üres a csarnok, ekkor ugyanis minitornát szerveznek a médiaválogatott, a győri közéleti csapat, a Miniszterelnöki Hivatal és a Rába ETO női együttesének részvételével. A mérkőzésekre kilátogató szurkolók a műsorfüzettel értékes ajándékokat nyerhetnek, az E-szektorban helyet foglalók pedig akár kedvenc játékosuk mezével is gazdagodhatnak.

 

A Rába ETO kedden 19 órakor a KMF Tango Sarajevo ellen kezdi meg szereplését, majd szerdán 19 órakor a Grand Pro Varna ellen lép pályára David Madrid legénysége. A csoportrangadó, ami várhatóan az első hely sorsáról is dönteni fog, pénteken 19.30 órakor kezdődik, ezen a Rába ETO és az Iberia Star Tbilisi csap össze. A Magvassy-csarnokba a felnőttek 800 forintért válthatnak belépőt, míg a tanuló és nyugdíjas jegyek 400 forintba kerülnek. A három napra érvényes bérletek ára 2.000, illetve 1.000 forint. A Rába ETO a torna teljes bevételét Tapodi Péter és Fűzy Ákos családjának ajánlja fel.

 

„Legjobb összeállításunkban léphetünk pályára a tornán, Carlitos teljesen felépült, míg Juanra kisebb sérüléssel is vállalja a játékot. Tartozunk annyival a városnak és a szurkolóknak, hogy mindent megtegyünk a továbbjutásért, remélem, hogy erőfeszítéseinket a közönség is értékelni fogja. Nehéz csoportba kerültünk, a bosnyák és a grúz csapat hasonló játékerőt képvisel, de nekünk elsősorban saját magunkkal kell foglalkoznunk, és ha ez sikerül, akkor megnyerjük a csoportot” – mondta David Madrid vezetőedző.

 

„Bár még nincs együtt régóta a csapat, azt biztosan állíthatom, hogy az előző évhez képest nem gyengültünk. A grúzok régi ellenfeleink, eddig még nem kaptunk ki tőlük, remélem, hogy ez a sorozat most sem szakad meg. Bízom benne, hogy sokan látogatnak ki a csarnokba, és közönségszórakoztató játékkal jutunk tovább az elitkörbe” – tette hozzá Lódi Tamás csapatkapitány.

 

 

A program.

 

Kedd


16.30 Iberia Star Tbilisi–FC Grand Pro Várna

19.00 Rába ETO–KMF Tango Sarajevo

 

Szerda

 

16.30 KMF Tango Sarajevo–Iberia Star Tbilisi

19.00 Rába ETO–FC Grand Pro Varna

 

Péntek

 

17.00 FC Grand Pro Varna–KMF Tango Sarajevo

19.30 Rába ETO–Iberia Star Tbilisi

 

 

Lakner Gábor