Győr+
2013.10.18. 10:09

HELYSZÍNI Közlekedésfejlesztési pályázat a közgyűlésen

Megkezdődött a közgyűlés. Húsz képviselő van jelen. Érdekesség: pályázik a város a közlekedés fejlesztésére.

Először Győr villamosenergia-hálózatáról, szolgáltatásairól van szó. Az E.ON nem akarta képviseltetni magát.

 

Borsi Róbert (Fidesz-KDNP) szerint az E.ON tájékoztatása hiányos, nem világos a helyzet.

 

 

Dr. Kun András (MSZP) a légvezetékek kiváltásának filozófiájáról érdeklődik.

 

Radnóti Ákos (Fidesz-KDNP) a hibaelhárítások lassúságát kifogásolja. A tájékoztatást elégtelennek tartja.

 

Bárány István (Pro Urbe) Szitásdomb utca és környékének helyzetét ecseteli.

 

Rózsavölgyi László (Fidesz-KDNP) a hibabejelentést és a szolgáltatás színvonalát bírálja. Simon Róbert Balázs alpolgármester pedig sok esetben inkorrektnek tartotta az E-ON hozzáállását.

 

Most az E.ON vezetői válaszolnak a kérdésekre. Győr az üzemzavarok mutatói tekintetében nagyon jó helyzetben van, hangsúlyozzák.

 

 

Radnóti Ákos szerint tavaly is feltették az ügyfélszolgálattal kapcsolatos kérdéseket, de nem történt érdemi előrelépés. Simon Róbert Balázs konkrét ügyben cáfolta a válaszok egy részét.

 

Borkai Zsolt polgármester: mindnyájan kellemesebben éreznénk magunkat, ha a felvetett kérdések megoldódnának. A város és az E.ON együttműködésének a pozitív oldalát is kiemelte.

 

 

A képviselőtestület az előterjesztést egy tartózkodással elfogadta.

 

Megszavazták, hogy a Fogyatékosok Átmeneti Gondozóházának intézményvezetője Bognár Gyöngyi legyen.

 

A Bartók óvoda vezetője Szabóné Oláh Márta lett, a Bisinger óvodát Pallós Erzsébet irányítja, a gyárvárosit Vadász Ilona Zsuzsanna, a Lehel utcait Papp-Szabó Éva, a Márványt Varga Miklósné, a ménfőcsanakit Korsós Jánosné. A nagybácsai intézmény vezetőjének Némethné Pavek Mártát választották, a Sün Balázs Óvoda irányítója Holle Zsuzsanna lett. A szentiváni óvodát Fortuna Lászlóné vezeti.

 

A hallgatóság soraiból felszólalt Hengster Zsuzsanna, aki három győri óvodában is pályázott vezetőnek, de sehol nem választották meg. Szerinte formális volt a pályázat. Borkai Zsolt kérte, hogy irodájában beszéljék meg, ha panasza van, a közgyűlést pedig folytatják.

 

 

A költségvetési rendelet módosítása van napirenden. év végére várhatóan 1,2 milliárd forint összegű bevétel-elmaradásra lehet számítani.

 

Dr. Neupor Zsolt (DK) kérdez az iparűzési bevételekről. Nagy Tamás osztályvezető válaszol.

 

Dr. Kun András nem tudja elfogadni az előterjesztést.

 

Nem fogadja el különböző tételek kikerülését a költségvetésből.

 

Dr. Somogyi Tivadar alpolgármester a kórházi támogatással kapcsolatos képviselői felvetésre reagál. Idén 35 millió forintot adott a város a kórháznak, többek között a vastagbélrák-szűrésre és a szívkatéterezésre.

 

Dr. Neupor Zsolt a panelprogramban való részvételt szorgalmazta.

 

Borkai Zsolt szerint 2010-ben a panelprogramhoz nem volt állami fedezet, azt is az önkormányzatnak kellett pótolni. Az önkormányzat mindent megtesz a jövőben is azért, hogy ez a program folytatódjon.

 

Az előterjesztést végül két nem szavazattal elfogadták.

 

109 millió forinttal egyhangúlag megemelték a GYŐR-SZOL Zrt jegyzett tökéjét.

 

Váratlan vitát váltott ki a közlekedésfejlesztési pályázat kiírása. Dr. Kun András és dr. Neupor Zsolt nem tartotta elég alaposnak, hiányolta a műszaki tartalmat, az előkészítést. Bárány István apróbb észrevételekkel jónak minősítette.

 

Borkai Zsolt és Fekete Dávid alpolgármester nem értették, hogy miért fogadnak így egy olyan előterjesztést, mely a költségkímélő és környezetbarát szolgáltatást célozza és alapozza meg. Az önköltség mindösszesen 600 millió forint, a többi, 10 milliárdot jelentősen meghaladó összeget uniós forrásokból teremtik elő.

 

Hegyi Zoltán (MSZP) azt kérte, hogy a támogatások intenzitásváltozását kövesse figyelemmel az önkormányzat. Dr. Sík Sándor (Fidesz-KDNP) azt hangsúlyozta: örüljünk neki, hogy 10 milliárd forint érkezik a városba ehhez a projekthez.

 

Az előterjesztést végül egyhangúlag megszavazták.

 

A közgyűlés véget ért.

 

 

 

Fotó: O. Jakócs Péter