Győr+
2013.10.25. 10:24

Hanna jövőjét döntheti el a németországi kezelés

Jövő szeptemberben már az óvodát kezdi a súlyos betegséggel, a Smith-Lemli-Opitz szindrómával született Burján Hanna. Ahhoz, hogy integrált óvodába kerülhessen, még le kell küzdenie több akadályt. Segítség nélkül sajnos nem sikerülhet, a kislánynak újabb németországi kezelésre van szüksége. Hogy Hanna szakértő kezek közé kerülhessen, támogatásra van szüksége a családnak.

Újabb, de talán az utolsó németországi kezelésre van szüksége a Smith-Lemli-Opitz szindrómával küzdő Burján Hannának. A kislány rengeteg műtét ellenére normál úton táplálhatatlan volt, hasi szondán keresztül jutott élelemhez. A család minden lehetőséget megragadott, hogy Hanna esélyt kapjon a normális életre. Így kerültek Németországba is, ahol már több speciális kezelésen esett át a bátor kislány. Az eredmények magukért beszélnek, Hanna megérteti magát a környezetével, a folyadékot és a könnyen fogyasztható ételeket elfogadja, de rágni még nem tud – meséli Burjánné Farkas Zsuzsanna.

 

 

 

Az édesanya kifejtette, most újabb akadályt kell leküzdenie Hannának, jövő szeptemberben elhagyja a bölcsődét és óvodába kerül. Ahhoz, hogy integrált intézmény befogadja, s ne olyan óvodába kelljen járnia, ahol középsúlyos értelmi fogyatékos gyermekek járnak, rövid idő alatt sok lemaradást kell pótolnia. Többek között meg kell tanulnia rágni, hogy a hasi szondát végleg eltávolíthassák kis testéből.

 

 

A németországi centrum november elején két hétre újra fogadná a kislányt.A kijutáshoz és az ott tartózkodáshoz azonban segítségre van szüksége a családnak, alig két hét alatt 500 ezer forintot kellene összegyűjteniük. Ez támogatók nélkül nem sikerülhet, a szülők újra azokhoz fordulnak, akiknek módjukban áll segíteni őket.

 

 

A család számlaszáma: OTP Bank 11773377-00773878. Aki szeretné támogatni Hannát a gyógyulásban, szerkesztőségünkön keresztül is segíthet. Elér bennünket a 96/511-620-as telefonszámon vagy irodánkban, a Kodály Zoltán utca 32/A szám alatt.

 

 

Szigethy Teodóra

Fotó: Marcali Gábor