Győr+
2013.10.31. 11:22

Támogatókra van szüksége Hannának

Támogatók nélkül nincs esélye a súlyos betegséggel küzdő Burján Hannának, hogy családjával kijusson a jövőjét meghatározó németországi kezelésre. Az újabb terápiára azért van szükség hogy Hanna integrált óvodába kerülhessen, ahol a fejlődése tovább folytatódhat, hogy esélye legyen egy normális életre.

Burján Hanna születése óta egy súlyos, koleszterinhiánnyal járó anyag cserezavar-betegséggel, az úgynevezett Smith-Lemli-Opitz-szindrómáva küzd. Szülei mindent megtesznek hogy a kislányuknak a gyógyíthatatlan betegség ellenére esélye legyen a normális életre. Így kerültek két évvel ez előtt Németországba, ahol Hanna már több speciális kezelésen esett át.

 

A terápiáknak köszönhetően sokat fejlődött, de az élet folyamatosan gördít elé újabb akadályokat, amikkel sokkal nehezebb megküzdenie, mint egy egészséges gyermeknek.

 

Most újabb harc vár Hannára, jövő szeptemberben elhagyja a bölcsődét és óvodába kerül. Ahhoz, hogy integrált intézmény befogadja, s ne olyan óvodába kelljen járnia, ahol középsúlyos értelmi fogyatékos gyermekek járnak, rövid idő alatt sok lemaradást pótolnia kell. Többek között meg kell tanulnia rágni, teljesen egyedül enni, hogy a hasi szondát végleg eltávolíthassák kis testéből.

 

A németországi centrum november 11-től két hétre újra fogadná a kislányt. A kijutáshoz és az ott tartózkodáshoz azonban segítségre van szüksége a családnak, alig egy hét alatt 500 ezer forintot kellene összegyűjteniük. Ez támogatók nélkül nem sikerülhet, a szülők újra azokhoz fordulnak, akiknek módjukban áll segíteni őket.

 

 

A család számlaszáma:

OTP 11773377-00773878

 

Aki szeretné támogatni Hannát a gyógyulásban, szerkesztőségünkön keresztül is segíthet. Elér bennünket a 96/511-620-as telefonszámon, irodánkban a Kodály Zoltán utca 32/A szám alatt, illetve a Baross úti pavilonban.

 

Szigethy Teodóra

Marcali Gábor