Győr+
2013.11.06. 13:13

Vádemelési javaslat a kamionnyi tévét ellopó társaság ellen

Vádemelést javasolt a rendőrség annak az öt férfinak az ügyében, akiknek közük volt egykamionnyi tévékészülék tavaly áprilisi eltűnéséhez - közölte szerdán a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel.

 

Kocsis Tünde alezredes tájékoztatása szerint tavaly április közepén kaptak bejelentést arról, hogy a mosonmagyaróvári kamionparkolóból eltűnt egy nyerges vontató, rajta 320 tévékészülékkel. A járművet négy héttel később üresen találták meg járőrök Esztergomban.

 

A szóvivő elmondta, a Nagyatádon élő kamionsofőr beismerte, hogy egy mohácsi lakos megbízásából ő tulajdonította el a szállítmányt. Később a megbízó is beismerte, hogy tevékenyen részt vett a bűncselekmény elkövetésében. Az is kiderült, hogy egy budapesti férfi közvetítésével két ukrán állampolgár vette meg, majd szállította Ukrajnába a tévéket. Az egyik férfit a záhonyi határátkelőn fogták el, társát még keresik.

 

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az ügy iratait vádemelési javaslattal küldte meg a Győri Járási Ügyészségnek, miután a sofőr és a megrendelő ellen különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást lezárta. A közvetítőt és az elfogott ukrán férfit különösen nagy értékre elkövetett orgazdaság elkövetésével gyanúsítják.

 

(MTI)