Győr+
2013.11.07. 16:32

Díszoklevél a győrieknek

Az Itthon vagy! Magyarország, szeretlek hétvége szervezői díszoklevéllel ismerték el a győri polgárok részvételét az országos megmozdulásban…

mutatta be az ország értékeit, hagyományait, nevezetességeit, programjait Szent Mihály-nap alkalmából.

 

 

A győri helyszín a Barátság Park volt, ahol az Őszi Egészség- és Sportnapot rendezték. Városunkat többször élőben kapcsolták, ahol olyan híres személyiségek meséltek Győrről, mint Borkai Zsolt polgármester, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Palotai Károly olimpiai bajnok labdarúgó és nemzetközi játékvezető, valamint Görbicz Anita az Audi ETO női kézilabdacsapat irányítója. Másnap országosan egy időpontban gyújtották meg a Szent Mihály-napi tüzeket, városunkban rendhagyó módon nem tábortüzet, hanem tűztornádót láthattak az érdeklődők a Mobilisnél.

 

 

A hétvége programjain több ezer győri vett részt, nekik mond köszönetet a szervezők részéről Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese, Kovács Péter az Itthon vagy! Magyarország, szeretlek! Kormányzati munkacsoport vezetője, valamint Rákay Philip ötletgazda, a Magyar Televízió Zrt. intendáns-programigazgatója.

 

 

A díszoklevél elismerésül szolgál a győri polgároknak, amiért a hagyományteremtő szándékkal életre hívott, első alkalommal megrendezett Szent Mihály-napi „Itthon vagy! Magyarország, szeretlek hétvége” országos programsorozatához csatlakoztak. „E cselekedettel nagyban hozzájárultak azon törekvéshez, amely népszerűsíteni kívánja Magyarország múltbéli és jelenkori értékeit, településeink közösségformáló erejét.” – áll a díszoklevélen.