Győr+
2013.11.12. 14:11

Új játszóteret adtak át az Ötház utcában

Óvodás- és iskoláscsoportok már birtokba is vették a Kismegyer és Szabadhegy városrészek határán, az Ötház utcában elkészült új játszóteret.

Simon Róbert Balázs alpolgármester az átadón elmondta, mintegy tíz évvel ezelőtt a környéken ténylegesen öt ház állt, de a folyamatos fejlődésnek köszönhetően sok család telepedett le a területen. Jogosan merült fel az igény, hogy egy játszótérrel kellene gazdagítani az itt élő gyerekek szórakozási lehetőségeit. Az alpolgármester kifejtette, miután a Győr-Szol Zrt. munkatársai kitisztították a területet, egy minden igényt kielégítő, előírásoknak megfelelő játszóteret építettek. Mintegy 7,5 millió forintból játszóeszközöket szereztek be, padokat, hulladékgyűjtő edényeket állítottak a kerítéssel körbevett, gyeptéglás játszótérre.

 

 

 

Az összeg nagyobb részét, 4,5 millió forintot Simon Róbert Balázs, a terület önkormányzati képviselője saját keretéből biztosította, de a beruházást hárommillió forinttal támogatta az Epamedia Hungary Zrt.

 

 

 

A cég vezetője, Szalai Szilárd kifejtette, Magyarországon már több hasonló beruházásban működtek közre. Fontosnak tartják, hogy olyan fejlesztések mellé álljanak, amik jó célt szolgálnak.

A város többi játszóteréhez hasonlóan az Ötház utcait is a Győr-Szol Zrt. gondozza majd.

 

 

Fotó: Marcali Gábor