Győr+
2013.11.19. 11:00

Megyénkben folytatódik az ÁSZ és a KIM önkormányzati képzési programja

Győrben folytatódik november 19-én az Állami Számvevőszék (ÁSZ) és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) együttműködésében zajló egyedülálló országos előadássorozat, amelynek célja, hogy az ÁSZ tapasztalataira, illetve a kormányhivatalok törvényességi felügyeletére építve az önkormányzatok értsék, milyen fontos a működés megfelelő szabályozottsága és tudják, milyen kockázatokra kell kiemelten figyelniük. Cél a helyi önkormányzatok integritásának erősítése.

 

 

 

 

Az előadássorozatot 2013. IV. negyedévében a 19 megyeszékhelyen és a fővárosban rendezik meg, a helyi önkormányzatok működését ellenőrző, felügyelő szervek, illetve a polgármesterek, jegyzők és pénzügyi vezetők részvételével. Célja, hogy elősegítsék az önkormányzatok jogszerű működését, az önkormányzatok, illetve az azokat ellenőrző/felügyelő szervek közötti szakmai kapcsolatok erősödését. Emellett a résztvevők széles körben ismertethetik a már kialakult „jó gyakorlatot” és az érdeklődők is válasz kaphatnak a szakmai kérdésekre.

 

A programsorozat következő állomásán 2013. november 19-én (kedden) 10.00 órától a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal épületében tart előadást Dr. Benedek Mária, az ÁSZ felügyeleti vezetője és Dr. Kovács Miklósné dr. Molnár Ilona helyettes államtitkár.